Jövő héten már ülésezik is a városi közgyűlés

kreativ ,18:29

Itt is szeretnénk felhívni a Kedves Olvasók figyelmet, hogy jövő héten ülésezik Nyíregyháza Város Közgyűlése. A napirendek letölthetőek és elolvashatóak. A korábbi cikkünkkel ellentétben nem állíthatjuk, hogy nem lesznek érdekes előterjesztések a képviselők előtt. Hiszen tárgyalásra kerül a 2011-es költségvetési koncepció, a közüzemi díjak alakulása - víz, távhő -, és külön izgalom, hogy így december közepén módosítják a 2010-es költségvetés is.

Az első fontos kérdés a jövőévi költségvetési koncepció. Ez természetesen egy külön tanulmányt is megér, de előzetesen elmondható, hogy a város csak akkor tudja a gazdálkodását javítani, ha strukturális változtatásokat is megtesz. Érdekes olvasni az anyagban, hogy a központi források előreláthatólag 400 millió forinttal csökkennek, tehát a Fidesz kormányzat, a javarészt Fideszes önkormányzatok forrásait is csökkenti. A közgyűlés tárgyalja majd a víz és csatornadíjakat, mely esetében 6-6%-os növekedésre számolhatunk.A távhő estében még pontos díjak nincsenek, de az kiderül az előterjesztésből, hogy idén egy átlagosan 11%-os emelés maradt el, tehát a távhő használók túl sok jóra nem számíthatunk.Több mint egy éves elmaradást pótol az önkormányzat, ha elfogadja a szmogriadó tervet, bár bízunk benne, hogy alkalmazására nem kerül sor a közeljövőben. A költségvetés módosítása révén pontos képet kaphatunk az idei évről is. Most csak egy-egy számot idéznék, mely bemutatja, hogy 2010-ben mennyire sikerült alaposan megtervezni az idei költségvetést. Az eredeti költségvetéshez képest a bevételek 37 milliárdról 30 milliárdra csökkentek, a kiadásokon is szorítani kellett, közzel 10 milliárddal kevesebbet költünk idén, mint ahogy terveztük.

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr492507325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása