szmog van, riadó nincs

prixi ,15:59

Nyíregyházán nincs szmogriadó. Hétfőn a szállópor koncentráció a határérték háromszorosa volt, de nincsen szmogriadó.

 

ORIGO: „Országszerte magas a szálló por koncentrációja a nagyobb városokban, amelyek közül vasárnap 11 órakor kilencben meghaladta a riasztási küszöböt, azaz a 100 mikrogrammot. Az országos mérőhálózat adatai szerint Nyíregyházán volt a legmagasabb a szálló por-szennyezettség, 160,6 mikrogrammal.

 

A SZON: „A szmogriadótól még távol állunk, de a megyeszékhely lakóitól azt kérjük, hogy aki teheti, ezekben a napokban ne üljön autóba, vagy jobb szervezéssel kevesebb gépjárművel oldja meg feladatait, de leginkább válassza a tömegközlekedést. A Szabolcs Volán Zrt. sűríti járatait a csúcsidőszakban – ígérte Csabai Lászlóné Nyíregyháza polgármestere hétfőn, aktuális környezetvédelmi és energetikai kérdésekről szólva.”

 

De miért nincs akkor szmogriadó? Csak mert Nyíregyháza jelenleg nem rendelkezik szmogriadótervvel.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr63875104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

muzeum 2009.01.14. 11:27:40

És vajon levontak következtetéseket arra nézve, hogy mily jó lesz további mélygarázsokkal még több autót vonzani a belvárosba?

Mert egy dolog, hogy elrendelünk-e szmogriadót, más dolog, hogy teszünk-e valamit annak érdekében, hogy ne legyen szmog.

Egyébként bizakodó vagyok: a jelenlegi szabályozás miatt évente akár összességében több hét időtartamra muszáj lesz Bp-en szmogriadót elrendelni; ettől csak megmozdul az itteniek agya is.
süti beállítások módosítása