meglepetés pénz a nyíregyházi közgyűlés előtt

prixi ,09:40

Gyorsan telik az idő, még alig tértünk magunkhoz a legutóbbi közgyűlés hatása alól, már itt is a decemberi napirendje. Kettő, városfejlesztési szempontból érdekes ügy van a 32 napirend között. Az egyik az Érkert rehabilitációs pályázata, melynek köszönhetően, 1,3 milliárd forintért megújul egy pár dolog a lakótelepen. A város által vállalt önerő 191 millió forint. Ez a terv nem okozhat meglepetést, már blogunk oldalán is szenteltünk neki egy pár sort. A másik előterjesztés annál inkább meglepő. Kiderült, hogy a városrehabilitációra Nyíregyházára jutó pénzből még maradt 362 millió forint. Most arra kér felhatalmazást az előterjesztő (Giba Tamás), hogy új projekt elemek kerülhessenek kidolgozásra. Ez örömteli, nekünk is lenne egy két ötletünk, hogy mire lehetne ezt a pénzt elkölteni. Ez egyébként nem csak nekünk meglepetés, Csabai Lászlóné, mindezt egy hete még nem tudta, hogy van ez forrás, és azzal fenyegetett mindenkit, hogy a piac felújítása miatt veszélybe kerül az Érkerti beruházás.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr971574017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BGy · http://babosi.blog.hu 2009.12.05. 16:20:36

Gyorsan keresni kell valami "projektet", hogy még Karácsony előtt visszakerüljön a szokásos 10% a zsebekbe. Ennyire sürgős? Magyarországon ennyi pénzből tíz centi járdát szoktak építeni. :)))

Madárszem 2009.12.05. 22:46:59

Mi folyik ebben a városban?
Csak úgy találnak százmilliókat?
Valami nagyon mással foglalkoznak a vezetők, mint amivel kellene.
Én sem velük fogok foglalkozni a következő szavazáson...

erikvagyok 2009.12.06. 09:31:18

Nahát, van valami pénz, gyorsan költsük el!!!

prixi 2009.12.06. 19:57:27

@erikvagyok: tulajdonképpen ez az EU pénze, és természetesen a lehívásához szükséges 20-30-40% önerő, attól függően, hogy mi a téma. Tehát egyáltalán nem mindegy mire megy be a pályázat
süti beállítások módosítása