újra a piacról: Zsarolás vagy blöf volt az egész?

prixi ,19:41

Ahogyan korábban már beszámoltunk róla, szóba került Nyíregyházán a piac felújítása. A múlt héten azonban egy cikket jelentett meg a helyi napilap, melyben a beruházó jelzi, hogy komolyan fontolóra veszi a visszalépést. Én a hírnek első pillanatban megörültem, de visszatekintva az ügyre, már nem is tudom mit gondoljak. 

A beruházó arra hivatkozik, hogy egy tulajdonossal nem tud megegyezni ezért akadt el a beruházás. Valóban komoly lehet ez az indok? Egy - szerinte - 15 milliárdos beruházás megakadhat egy pár száz négyzetméteres telek miatt? És ha így is van, egy ingatlan tulajdonsonak a Kelet Magyarországon keresztül üzengetne a komoly beruházó? Vagy valójában a város vezetővel vannak gondjai? Hiszen hónapok óta nem hoznak döntést a közgyűlésben a témáról. Előterjesztésről sem hallani. Lehet, hogy a beruházás visszalépésvel zsarolja ki a beruházó a gyorsabb döntést?

De lehet, hogy sokkal egyszerűbb a magyarázat: egy ingatlantulajdonosra, és a nehézkes városi döntéshozatalra akarja hárítani a beruházó a felelősséget. Valójában a gazdasági válság miatt lépne vissza, hiszen hogyan lehetne forrást találni Nyíregyházán egy harmadik óriás kereskedelmi beruházás finanszírozására.

A válaszokat nem tudjuk, annyira nem is vagyok rá kiváncsi, arra viszont sokkal inkább, hogy mi lesz piaccal.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr781027650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása