Újra Búza téri piac - Nyitott piactér, vakondok számára

sukifarg ,11:56

 Újra napirenden a Búza téri piac ügye. Hétfőn, vagyis november 23.-án pozitív elbírálási javaslattal terjesztik a közgyűlés elé, szóval kicsit megkésve kezdenénk el beszámolni az új projekt elemeiről. Vagyis nem! Mert a dolog úgy áll, hogy nincs új projekt, nincs új beruházás és nincs új beruházó sem. Az van, amire, mint azt korábban és még korábban írtuk, mind az árusok és bérlők, mind a civil szervezetek, mind pedig a város lakossága nemet mondott. Nem csak azért mert nagy, nem csak azért mert logikátlan és nagy beavatkozással jár a város szerkezetébe, hanem mert semmilyen szinten nem könnyíti meg a piaci árusok életét. Apropó szint! El tudja azt képzelni a kedves olvasó, hogy a hajnali félhomályban kofák állnak sorba több köbméter áruval a lift előtt, hogy lemenjenek a föld alá a "nyitott piactérre"? Miért van olyan sokszor e blog szerkesztésekor olyan érzésem, mintha egy filmszatíra forgatókönyvét írnám. Kicsit földalatti, kicsit zárt nyitott piac, de a miénk!

Hétfőn a közgyűlés elé terjesztik elfogadásra. Akadályozzuk meg!

Ha Ön szerint kedves olvasó, korai lenne erre a tervre szemrebbenés nélkül, mély meggyőződéssel azt mondani, hogy "igen, ez minden problémát megold és minden igényt kielégít", akkor csatlakozzon kezdeményezésünkhöz. Az alábbi levelet másolja be levelező programjába és küldje - a szokott módon :) - a csabaine@nyirhalo.hu címre.

Hajrá!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

------------------------------------------------------------- 

 

Polgármesteri Hivatal

 

Csabai Lászlóné

Polgármester Asszony részére

 

 

 

Tisztelt Polgármester Asszony!

 

 

Városlakóként megrökönyödve tapasztaltuk, hogy a Búza téri piac felújítása és hasznosítása tárgyában a korábbi aggályos, a városlakók, a piaci árusok és bérlők által kifogásolt tervhez teljes mértékben hasonló, a korábbival megegyező beruházó által benyújtott pályázat szerepel a közgyűlési előterjesztésben, pozitív elbírálási javaslattal.

 

Kérjük Polgármester Asszonyt, a közgyűlési előterjesztés előtt adjon lehetőséget az érintetteknek, a városlakóknak és a civil szervezeteknek véleményük elmondására. Belátjuk, hogy a Búza téri piac korszerűsítése időszerű, de úgy gondoljuk, egy ilyen jelentős beruházás előtt elengedhetetlen a széles körű társadalmi egyeztetés.

 

Ezért kérjük Önt, mint Nyíregyháza lakosságának érdekeiért felelős személyt, a témát az aktuális közgyűlés ne tárgyalja.

 

Köszönettel: XY városlakó

 

Nyíregyháza, 2009. november 19.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr561536430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása