Befürdés?

kreativ ,20:05

A Hír:

„Szezonon kívüli nyitva tartásra áll át az Aquarius Élményfürdő!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Aquarius Élményfürdő 2012. január 16-tól a nyári szezon kezdetéig (várhatóan május vége) szezonon kívüli nyitva tartási rend szerint működik.
Hétfőtől - Csütörtökig: ZÁRVA
Péntek: 14:00 - 20:00-ig: NYITVA
Szombat - Vasárnap 09:00 - 20:00-ig: NYITVA
(...)
A szezonon kívüli nyitva tartási rendből adódó esetleges kellemetlenségekért szíves elnézésüket kérjük! Ünnepek és munkaszüneti napok alkalmával eseti nyitva tartás lehetséges, amivel kapcsolatban honlapunkon tájékozódhatnak.(...)
Megértésüket köszönjük!
Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezetősége

Kérdések:


-    Az emberi tényezők mindig a legérzékenyebb pontjai egy ilyen intézkedésnek. Mi történt azokkal az alkalmazott fürdőben dolgozókkal, akik évtizedeken keresztül bizonyították hűségüket, lojalitásukat ezen a munkahelyen? Tisztességben, elismeréssel, köszönettel a hátuk mögött érkeztek meg túl hirtelen a nyugdíjasok táborába? Felkészítette akár csak hónapokkal korábban őket valaki erre? 
-    És mit történt azokkal, akik maradtak? Jó lenne választ kapni arra, az ő esetükben hogyan működik azt új munka törvénykönyv? Vagy 2012-től Magyarországon azt jelenti a humánerő gazdálkodás, hogy az alkalmazott munkaerővel bármit megtehet a munkáltatója?
-    Kaphatnánk bizonyítékokat, tényeket arra vonatkozóan, hogy télen nincs igény a sóstói fürdő igénybevételére?
-    Hogyan csinálják mások? Hajdúnánáson, Debrecenben, Hajdúszoboszlón? Ha a környéken minden fürdő jól kihasznált és nyereséges, ez pedig nem, talán el kellene gondolkodni rajta, mi lehet az oka? Ráadásul ott a tábla a bejáratnál, hogy milyen sok pénzt költöttek el a felújítására. Egy zárva tartandó létesítményre. Ha nem működik, mitől fog ez megtérülni a városnak, az Eu-nak? /Nem hasonlít ez a megtakarítás kicsit a sóstóhegyi iskolára, ahol fűtik a félig sem működő iskolát még évekig egy uniós projekt elvárásaként?/ /Szintén zárójelben, honnan volt a városvezetésnek ilyen erős fiskális szemlélet mellett 55 millió forint jutalom kiosztására fedezete? Vagy megtakarítunk ott, ahol százezren érzik, kifizetünk ott, ahol százan jól járnak? Tessék mondani hogyan működik ez Nyíregyháza életében?/
-    Miért is alakult úgy a fürdőzési szokás, hogy még  400 forintos benzin mellett is jobban megéri a másik megyébe járni fürödni, ahol valódi, meleg gyógyvízben, szabadban, kulturált környezet és kiszolgálás mellett fürdőzhetnek a gyógyvíz, az úszás szerelmesei Nyíregyházáról? Ők vajon hogyan gazdálkodnak? Nem kellene konzultálni velük? Tanulni tőlük?
-    „A végső cél, hogy a vállalat önmagát legyen képes fenntartani.” Naivitás azt hinnünk, hogy a Sóstó-Gyógyfürdők  Zrt. szolgáltat?
Ebben az esetben persze szolgáltatásának tökéletesítésével és nem bezárásával kellene céljait visszaigazolni, és biztos, hogy akkor sikeres is lenne, mint vállalkozás.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr223540985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása