Újra közgyűlés Nyíregyházán,

prixi ,17:39

A sok érdekes napirend a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról szóló beszámolóval és a közgyűlés között történt eseményekkel veszi kezdetét. Ezeket a polgármester úr prezentálja.

Ezt követően dönt a közgyűlés a 2012. évi idegenforgalmi és városmarketing szempontból jelentős nagyrendezvényekről. Aki tehát ilyesmit szervezne az gyorsan jelezze, mert ha lemarad, akkor kimarad. Az előterjesztésben sok meglepetést nem találhatnak az érdeklődők, lesz jövőre is Vidor, rendezvények a Rózsakertben és sokat sejtető című, idegenforgalmilag biztosan nagyon jelentős „Évbúcsúztató Rendezvénysorozat” december 27- és 31 között.

 

A harmadik napirend keretében várhatóan elfogadja a közgyűlés a Nyírségi Többcélú Kistérségi Társulás 2011. I. félévi tevékenységéről szóló szakmai és pénzügyi beszámolóját.

Változik a helyi önszerveződő közösségek pénzügyi támogatásáról szóló rendelet, ezentúl  folyamatosan lehet pályázatokat benyújtani a városstratégiai bizottság számára, ezt a Közgyűlés bizottságai feladatai és hatáskörei megállapításáról szóló önkormányzati rendelet módosításával is megerősítik a negyedik napirend keretében.

 

Az Önkormányzat 2012. évi belső ellenőrzési tervéből (5. naprend) kiderül, hogy melyik intézményeket fogja a város 7 belső ellenőrre 1400 ellenőrzési nap során ellenőrizni.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata vagyonának meghatározásáról szóló önkormányzati rendelet módosításának során több terület forgalomképessége módosul.A NYÍRSÉGVÍZ Zrt-vel és a  NYÍRSULI Nyíregyházi Sportszolgáltató Nonprofit Kft kötött szerződések módosítására is sor kerül, majd rendezi a város a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. tőkehelyzetét. Ez részben kreatív megoldásokkal (ingatlan átadás), részben 150 millió forint átadásával oldja meg a város vezetése.

A Bolyai tér 1. szám alatti ingatlan Evangélikus Egyház számra történő eladásáról is döntés születik. Az önkormányzat vagyona egy ingatlannal csökken, bankszámlája 19 millió (+áfa) forinttal nő az ügylet eredményeképpen.  

A további apróságok között érdekes lehet, hogy az Oltalom Szeretetszolgálat részére pályázat benyújtásához a tulajdonosi hozzájárulás visszavonására és új nyilatkozat kiadására kerül sor.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr373324359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása