Újabb csapások.

prixi ,15:35

Évek óta dolgozunk itt a mi kis „nagyszobánkban”, és más elkötelezett emberek a maguk kis településén, a maguk kisebb vagy éppen nagyobb ügyén Bár a lakosság sokszor támogatott minket, azokban az ügyekben, amiket feltártunk, amiben változtatni kívántunk, vagy éppen sikereket értünk el sokszor voltunk nagyon egyedül. Az önkormányzatokkal, az állami apparátussal, a gazdasági érdekcsoportokkal szemben egy dologra mindig támaszkodhattunk: az ombudsmanokra, az adatvédelmi és különösen a jövő nemzedék biztosára. Ennek most vége.

Hétfőn megszavazta a parlament, akkor gyökeresen átalakítják az ombudsmani rendszert. Megszüntetették az adatvédelmi biztos hivatalát. A jövő nemzedékek, valamint a kisebbségek védelméért felelős biztosoktól elvonják a hatásköröket és az erőforrásokat, titulusuk eztán "helyettes" lesz. A Navracsics Tibor által vezetett Közigazgatási és Igazságügyi minisztérium nyújtotta be ezt a törvényjavaslatot….

Ha már "Nemzeti Együttműködés Rendszere", akkor nem árt megemlíteni, hogy a jövő nemzedékek országgyűlési biztosát 5 párti (!) egyetértéssel hozták létre 2007 végén. A jövő nemzedékek országgyűlési biztosának intézménye nemcsak Magyarországon volt sikeres, de munkáját világszerte komoly elismertség övezte.

A Védegylet országos társadalmi mozgalmat indít, hogy visszaállítsák a zöldombudsman intézményét - jelentette ki Vida Viktor, a szervezet munkatársa, 7-8 évig dolgoztak azon, hogy létrejöhessen a jövő nemzedékek ombudsmanjának intézménye, ha kell, további 7-8 esztendőn keresztül folytatják ezt a munkájukat, hogy újra önálló biztos képviselhesse a jövő nemzedékek ügyeit.

http://www.vedegylet.hu/index.php?page=news&news_id=1346

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr473045488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása