Közgyűlési döntések Nyíregyházán 1. rész

prixi ,12:46

"A nyíregyházi oktatási rendszer racionalizációjáról döntött a város képviselő-testülete. A mai közgyűlés legfontosabb döntése alapján a gyermekszámhoz és a város anyagi lehetőségihez igazítják az iskolák működési feltételeit és az álláshelyek számát." írja a hivatalos közlemény a tegnapi városi közgyűlés nyomán.

Az előterjesztés háttéranyagit szemlélve azonban egyértelművé válik, hogy az anyagi szempontok domináltak a döntés meghozáskor, elég csak arra gondolni, hogy az óvodai létszám folyamatosan növekszik Nyíregyházán, a csoportok túlzsúfoltak, mégis 7 óvodapedagógus állás, összesen 37 óvodai állás szűnik meg a városban. Az iskolai létszám való igaz, hogy csökken de a létszámcsökkenés mértéke közel sem olyan mértékű, mint a leépítés, hiszen a tanuló létszám alig 5%-al, a közoktatásban dolgozók létszáma pedig 15%-kal csökken.

Mindezzel nem állítom, hogy a racionalizálásra nincsen szükség, de mennyivel jobban bíznának az emberek a politikusokban, ha őszintén elmondanák, hogy valójában milyen indokok állnak egy-egy intézekedés mögött.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr263029951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása