A harmadik önkormányzati cégvezető váltás Nyíregyházán

kreativ ,11:23

2011. február 18-án sajtótájékoztató keretében Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere bejelentette hogy felmentette Gyöngyösi Szabolcs vezérigazgatót és Dr. Podlovics Rolandot nevezte ki a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatói posztjára.

A város első embere azzal indokolta a vezetőváltást, hogy ősszel világossá vált, hogy milyen rossz anyagi helyzetben van a város által tulajdonolt cég. A vezetőváltás szükségességét nem kétségbevonva az indoklás kicsit sutára sikerült, hiszen a ZRT pénzügyi helyzete évek óta ismert, nem csak a korábban ellenzéki delegáltként a felügyelőbizottságban ülő Fideszes képviselők számára, hanem a város egyszerű lakói számára is. Az új városvezetéshez új cégvezetés társul nincs ebben semmi szokatlan.

Persze ezek mellett kérdés, hogy vajon az új vezetés mit tud tenni a teljesen működésképtelen és fenntarthatatlan céggel. Aki számára ez az állítás túlzónak tűnik, figyelmében ajánlanám az a tényt, hogy a cégnek 2015-ben lejár a 2 milliárd 156 milliós svájci frank alapú (!) kötvénye, miközben az napi működés nemhogy nem termel nyereséget hanem, - a volt igazgató elmondása szerint – 100 millió forint körüli hiányt produkál.

A kilábalást a fejlesztések eredményezhetnék, de korábban beadott pályázatok, melyek összköltsége 1,2 és 3,25 milliárd azaz közel négy és milliárd forint sikeressége kérdéses, és mivel 50-60%-os támogatási aránnyal rendelkeznek nagy mértékben igénylik a város önerejét.

az index.hu írja:

"Podlovics Roland azt mondta: "kimagasló eredménynek számítana a cégnél, ha egy jó üzleti tervvel a null szaldót el tudnák érni a gazdálkodásban". Kovács Ferenc hozzáfűzte, hogy 2004 és 2009 között a nyíregyházi önkormányzatnak 1,3 milliárd forintjába került a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. működésének biztosítása, ami - mint fogalmazott - a jövőben nem tartható fenn"

Ez természetesen tényleg fontos lenne, de vajon a lehet ezen változtatni? Az adóságállományt nézve nem nagyon.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr522672306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása