vasárnapi fakivágás

prixi ,12:00

Gondoltam, hogy a pénteki polgármesteri faültetéssel egybe kötött sajtótájékoztató újabb fakivágásokat előz meg. Bizony igazam lett, jelenleg is szorgosan dolgoznak a munkások a Bethlen Gábor utcán, a színészház előtt. Íme egy pár friss fénykép a belvárosrehabilitáció újabb áldozatairól.

 c

 

 

 

 

 

még több kép

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr222494263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CsacskaMacska 2010.12.05. 17:29:18

Honnan tudod, hogy a fakivágás nem újabb faültetést előz meg? A kivágandók belelógnak az új útprofilba sajna, és a nyomvonal sehogy sem fért el másképp. De érdemes arra járnod a jövő hét közepe táján is, az a gyanúm, hogy a Mikulás hoz majd a kivágottak helyett új fákat...

felkiáltójelek 2010.12.06. 16:05:50

Bízom benne, hogy fognak ültetni. Bár sok helyen fogalmam sincs, hogy hová és mitöbb, honnan fogja felszívni a tápanyagokat az a fa. Nem értek hozzá. Talán lehetne sövényeket, bokrokat, ahol még van egy kis tenyérnyi hely. Vágtak ki olyan helyen is, ahol nincs semmiféle munka. Öreg volt és töredeztek le ágai a nyári viharos időben. Mindazonáltal nem biztos, hogy ki kellett volna vágni. Talán egy kis fazonigazítás kellett volna. Várom a pótlásukat. Hozza csak az a Mikulás!

prixi 2010.12.06. 18:01:30

@CsacskaMacska: világos, Sok helyen érthető is a fák kivágása, de had jegyezzem meg, a fák esetében több 10 évet kell várni mire értékelhető méretre megnőnek. Ezért várják el szerintem a városlakók, hogy gondosan járjanak el a beruházók.

novumcastrum 2011.02.04. 20:31:18

Kár, hogy hibernálódott ez a blog, pedig okos dolgok vannak itt városunkról. Úgy látom a városvita kezd áttolódni a www.nyirvave.hu -ra, ahol lehet szavazni is a vasszökőkútról meg a Hősök teréről!
süti beállítások módosítása