A második vezetőváltás Nyíregyházán

prixi ,15:46

Felgyorsulni látszanak az események a nyíregyházi önkormányzati cégek irányításának "felülvizsgáltában". A Városkép KHT ügyvezetőjének lecserélése után, most sor került a sokat kritizált Nyírinfo Kft vezetőjének leváltására is. Az önkormányzati tulajdonú KFT feladata a hivatal informatikai szolgáltatásanak biztosítása lenne, melyet többé-kevésbé el is látott. Bár az azért az sokat elmond, hogy maguk az önkormányzati dolgozók is évek óta panaszkodnak a cégre, mely legutóbb egy 50 milliós ügylet miatt került az érdeklődés középpontjába. A témában feljelenés is történt sőt folyik a nyomozás a most leváltott ügyvezető ellen.  A váltás tehát nem meglepő és gyorsan meg is történt. Az önkormányzat egyik legelső döntése értelmében, most már nincs szükség közgyűlési döntésre, a polgármester saját hatáskörben is eljárhat. Az új ügyvezető Piotrowski-Korvin Balázs lett. Mivel az úriemberről eddig semmit sem hallottam, a "googli a mi barátunk" jeligével rákerestem az Interneten, hátha kiderül valami a szakmai múltjáról. Különösen, hogy a sajtóhírek szerint az új ügyvezető igazgatója egy hónapot kért az új stratégia kidolgozására. Egyetlen egy dolgot találtam:

 

"A Megyei Közgyűlés pályázaton kívül értékesíti a megyei önkormányzat tulajdonában lévő 3 hrsz-ú, 1 ha 6643 m2 nagyságú, lakóház, udvar megnevezésű, a valóságban Szamosangyalos, Rákóczi u. 46. szám alatt található Domahidy kastély műemlék ingatlant Piotrowski-Korvin Balázs, Nyíregyháza, Vörösmarty tér 3. szám alatti lakos részére 20 millió Ft vételárért, annak a szerződés érvénybelépésekor történő egyösszegű megfizetése mellett;"

idézet: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2008. november 27-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr242490751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bann 2010.12.03. 16:23:48

„Tíz kicsi néger éhes lett egyszer; s vacsorázni ment,
Egyik rosszul nyelt, megfulladt, s megmaradt kilenc.
Kilenc kicsi néger későn feküdt le, s rosszat álmodott,
Egy el is aludt másnap, s nem maradt, csak nyolc.
Nyolc kicsi néger sétára ment egy szép kis szigeten,
Egy ott is maradt örökre, s így lettek heten.
Hét kicsi néger tűzifát aprít, gyújtóst hasogat,
Egyik magát vágta ketté, s már csak hat maradt.
Hat kicsi néger játszadozik a kaptárok között,
Egyet megcsíp egy kis méh, és nem marad, csak öt.
Öt kicsi néger tanulgatja a törvény betűjét,
Egyik bíró lesz a végén, s marad, csak négy.
Négy kicsi néger tengerre száll, és egy piros lazac
Egyet lépre csal, bekapja, s csak három marad.
Három kicsi néger állatkertben jár, egy nagy medve jő,
Egyet keblére ölel, és így marad kettő.
Két kicsi néger kiül a napra s sütkérezni kezd,
Egyik pecsenyévé sül és nem marad, csak egy.
Egy kicsi néger magára hagyva, árván ténfereg,
Felköti magát, és vége is, mert többen nincsenek.”

A tíz cégvezető behelyettesíthető tetszés szerint.
Bár a temetkezés és az állatkert igazgatója nem illik ebbe a sorba, ők
behelyettesíthetők a jegyzővel és a volt polgármesterrel kilencedik és tizedikként.

simonthebloss 2010.12.06. 13:08:23

Érdekes, hogy még nincs bírósági tárgyalás és ítélet, de már itt is elítéltként írnak az ügyvezetőről. Bár tudom, jogállamról ma már senki sem beszélhet kis hazánkban, de azért az ártatlanság vélelme még talán megillethetné őt. Az új ügyvezetőről meg nemhiába nincs semmilyen bejegyzés, csak az az egy...

prixi 2010.12.06. 18:04:05

@simonthebloss: elnézést, de én nem írtam arról, hogy a volt vezetőt elítélték volna, mindösszesen annyit, hogy folyik a nyomozás...

simonthebloss 2010.12.06. 22:37:11

Persze hogy nem kell ma már leírni, elég ha beszélünk róla, sugallunk valamit, a másik oldal úgy sem tud védekezni. Természetesen ha bűnösök, akkor kapják meg a jogos büntetésüket, de akármi is lesz az ítélet, ők - az "átlagember" szemében - már most is bűnösök.
Egyébként én is folytattam egy kis nyomozást, beütöttem a google-be az új ügyvezető nevét, és azt találtam az egyik bejegyzésben, hogy nincs diplomája. Erről miért nem ír, kedves nagyszoba? Vagy ma már ez a természetes? Vajon miért nem teszik közzé az új ügyvezetők önéletrajzát. Biztos érdekes dolgokra bukkanánk.

Behemót 2010.12.07. 06:39:01

Pénteken Miskolcon lecserélték szinte a teljes garnitúrát. Forrás: boon.hu Nyíregyházán sem hiszem, hogy ez a 10-12 ember ért csak a dolgokhoz, akik most pozícióban vannak a városi cégeknél. Az persze más kérdés, hogy a távozókat búcsúzóul nem alázták meg, nem kezdték bizonygatni a hozzá nem értésüket. Menjenek hát a mieink is Gajdosostul Irénkéstől Isten hírével. Nem kell lelkizni rajta, ők is valakinek a helyére ültek be. Pályáztatás nélkül!
süti beállítások módosítása