A türelmetlenség vezetése

prixi ,10:43

A kormány elmúlt négy hónapját figyelve egy dologban biztosak lehetünk: mindet a leggyorsabban, a legkevesebb vita nélkül kívánnak keresztülvinni a törvényhozáson, a érintetteken, az ország közvéleményén. Teszik, azt annak ellenére, hogy rendszeresen csúsznak be bakik a munkába. Erre utal a 98%-os különadó körüli hercehurca, vagy a civil érdekképviselet korlátozásának kísérlete. 

Nyíregyháza új vezetése is fontosabbnak tartja a gyors és hatékony munkát a részvételnél és az átláthatóságnál, és a széles körű vitáknál. Erre utal a héten tárgyalásra kerülő két javaslat. A költségvetési átcsoportosítások és az önkormányzati cégek irányításának polgármester alá való rendelésének, legalábbis az az indoka, hogy így bizonyos döntések meghozásához nem kell várni heteket, sőt akár több hónapot, míg a bizottságok és a közgyűlés megtárgyalja az adott előterjesztést. Ezzel a döntéssel, kétségtelen lehet időt nyerni, közben pedig az átláthatóság csökken. Hiszen a közgyűlési és bizottsági előterjesztések nyilvánosak, sőt az üléseken és részt lehet venni. Eddig, akinek volt türelme hozzá, végigböngészhette a bizottsági előterjesztéseket, újságcikkek jelenhettek meg, társadalmi viták indulhattak. Az esetleges hibákra többen fel tudták a város vezetésének a figyelmét hívni.

Ez a döntés, azonban visszájára is fordulhat: eddig a város vezetőjének volt lehetősége arra, hogy egy-egy esetben a közgyűlésre hárítsa a felelősséget, mostantól azonban egy személyben a polgármester úrnak kell „elvinnie a balhét”.

Priksz Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr292429999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása