Megúsztuk a szmogot?

prixi ,16:56

"Az enyhe csütörtöki légmozgás is elegendő volt ahhoz, hogy a szálló port elfújja, az esetleges szomgriadót pedig lefújja a megyeszékhelyen.

A szálló por terhelése miatt szerda délután ülésezett Szmog Riadó Bizottság, melyen még csak a lakossági tájékoztatás volt a feladat, de megtették a szükséges előkészületeket is, ha a levegő szennyezettsége szmogveszéllyel fenyegetne.

A Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgatója csütörtökön arról adott tájékoztatást, hogy Nyíregyházán, a Széna téren található légszennyezettség mérő automata állomás mérési adatai szerint az egyre erősödő DNy-i szél hatására a szálló por mért értéke a tájékoztatási küszöbérték (75 g/m3) alá csökkent, s és alatta maradt. A Szmog Riadó Bizottság ülés összehívását, illetve szmogriadó elrendelését a fentiek miatt nem javasolja a felügyelőség."

Írja a SZON.hu hírportál. De vajon megnyugodhatunk-e? Emlékeim szerint városunknak nincs szmogriadó terve. Tehát ha nem támad fel a szél, akkor vajon mi történt volna?

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr142423525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása