Örüljünk vagy sírjunk? - Ősszel nekiesnek a Hősök terének

sukifarg ,12:09

 

„Megszépül” egy újabb tér városunkban, amitől - a korábbi rossz tapasztalatok miatt – sajnos előre rettegünk. Tapasztalva városi főkertészünk lázas favédő szemléletét szinte rettegve gondolunk bele abba, mire fogják fordítani a 130 millió forintot, ami a később megvalósuló piaccsarnok felújításából szabadul fel. Giba Tamás alpolgármester a Kelet-Magyarország július 7.-i számában díszburkolattal és vizes játék létrehozásával ijesztget, de egyeztetések zajlanak még a keretösszeg optimális kihasználása érdekében. Sövények, kazettákra osztott tér, díszburkolat, díszvilágítás... nagyon rosszul hangzik.

 (A melléklet a Kelet-Magyarország július 7. számának egy részlete)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr292148768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reaktív63 · http://www.tisztas.eoldal.hu 2010.07.14. 11:08:20

Az lenne a normális és kívánatos ha lenne Nyíregyházának is egy független működőképes városvédő egyesülete akár több ezer taggal, szinpatizánsal! Ez a civil egyesület kellene hogy képviselje védje a valódi városlakói érdekeket , szempontokat, irányelveket.
Van ilyen egyesület ?? Szerintem NINCS !! Hozzuk létre !!!
Egységben ez erő!!Csak így lenne esélyünk, ezt az újabb egyértelmű arogáns megnyílvánulás "Mi tudjuk !! mi kell nektek parasztok,kuss , eszed nem eszed ? Nem kapsz mást. "
Közben ezek az okostolyások elrontják az életterünket, és összejátszva lenyúlják a közpénzt!!Szerintem sok kényelmes paddal ,maradjon csendes pihenőpark jellegű a tér .
Nem játszótér, ne hangos ,zajos szökőkút!
Pihenőpark, relaxáláshoz, beszélgetéshez alkalmas
csendes nyugalmat sugárzó miliő.Halhassuk a madárcsicsergést !Mint most is !! SOS! Gyorsan lépnünk kell! A városháza megadhatna egy email címet ahova várja az ezzel kapcsolatos észrevételeket !Ezt már sokkal korábban is megtehette, meg kellett volna tennie, ha egy kicsit is számítana a véleményünk!!Nem engedhetünk meg még egy olyan bűnös ártást a város ellen ,mint a vaslemez szökőkút!!Abból okulnunk kell, milyen szörnyűségre képesek ezek !!ezek : A hülyeség, a kapzsiság,pártsemleges!!!
Ezeket nem ellenük hanem a városért írom!!
Szerintetek értik ők miről beszélek ?Lásd piaccsarnonál is Két év kellett hogy felfogják ,belássák a civil nyomás hatására !Én Jósavárosiként minden nap legalább fél órát sétálok a jelenleg béke szigete élményt nyújtó hősök terén. ajánlom mindenkinek.nekem létszükségletem.!ezért féltem annyíra!

sukifarg 2010.07.14. 11:17:50

Az alábbi címeket szoktuk "egyenlevelekkel" bombzni, ha rontom-bontom van: nyhalpo2@nyirhalo.hu, vagy csabaine@nyirhalo.hu

A nagyszoba archívumában megtalálható az Országzászló térrel kapcsolatos összes anyag, köztük van egy formalevél, ami kis igazítással erre a beruházásra is érvényes. Aki gondolja, ctrlC-ctrlV és mehet a polgármesternek.

sukifarg 2010.07.14. 11:21:14

még a freeblogos verzión van szerintem az a bizonyos levél

reaktív63 · http://www.tisztas.eoldal.hu 2010.07.15. 00:34:48

@civil63:
Szóval ez a tér most is NAGYON SZÉP ,igy JÓ ahogy van, azért mert TERMÉSZETES ,tágas ,nagy pázsit felületekkel, el a kontár kezekkel tőle !!! Szerencsére jelenleg Alig van benne műű tárgy ! Kb harminc évet vártam, vártunk tavalyig a kényelmes pihenéshez elengedhetetlen , viszonylag kényelmes ülést, hátradőlést biztosító padokra , a régi csúf, szögletes, hátvágós támlájuak helyet!!Végre tavaly kegyeskedtek 8 új padot adni nekünk kb.max 250000 FT-ért .Bezzeg szerintem a tulipa KFT A HŐSÖK TERÉRE nyáron havonta milliós nagyságrendű virágmegrendelése fontosabb volt évtizedekig.Most is rogyásig van virággal, ami csak reprezentáció a Megyeházai politikusainknak!! . Az új padok is elég gagyik, gondolom valami helyi lakatos kisiparos haverral csináltatták, szürke vas zártszelvényből,meg vaslemezből.De jó ez nekünk falura, jutott belőlük a korzó sétálóutcába is.
Ez aztán a folyamatos hülyének nézés !!
Most jöttem haza a veterán atlétikai EB Kossuth téri megnyitójának tüzijátékról amiről persze senki sem tudott, voltunk vagy 200-an.Este is gyönyörű a hősök tere.Feltétlenül Le kell videózni, megörökíteni . Aztán majd össze lehet hasonlítani hogy melyik volt a szebb!Én a tér keleti oldalán a kis kőpadkánál végig raknám padokkal , hogy délután lehessen sziesztázni a naplementében a pihenni ,sütkérezni vágyó városlakoknak ,vagy aki épp arra jár, és ennyi ebben az árvíz sújtotta , válságos időben !!
Üdv. L.P.

novumcastrum 2010.07.16. 13:17:51

@civil63: Kedves Civil 63! Hányszor megírtam én is ugyanezt a gondolatot! Mikor és hol találkozzunk? Újra kell alapítani a a városvédő egyesületet! Hol és hogy lehet tiltakozni?! Azzal a térrel semmit sem kell már csinálni, már így is alig van ott fű. Én eddig is névvel vállaltam a vasszökőkút eltávolításával kapcsolatos véleményem, most már ismét kinyílt a bicska a zsebemben! Meddig lesz még Giba ebben a pozícióban, ezt is a felesége cége fogja el...ni?

novumcastrum 2010.07.16. 13:29:22

És még egy gondolat, nem is hinnétek mennyien vagyunk, akinek tele van a hócipője az elmúlt 5 év városfejlesztési ötleteivel, pl.a "kiskörúttal",amely miatt 50 fát vágtak ki meg 10 házat bontottak le, mélygarázst mindenhová ahová csak létezik ötlettel(Hősök Tere alá is szerettek volna anno...), 500 nm-es éttermet a Sóstó fölé, jégcsarnokot az új plázapiac közepére,fémkocka szállodát a sóstói szigetre, organikus kunyhókat a Művház alá stb stb).
Kell nektek még egy Torzó, meg még egy pléhszökőkút? Akkor csak írogassatok velem együtt ide meg máshová a hűvös szobából, úgyis le...ják. Itt már szervezkedni kell, a jövő héten javaslok egy személyes találkozót! Mikor és hol találkozzunk megalapítani egy új Városvédő Egyesületet? Én ott leszek!!!

novumcastrum 2010.07.23. 20:44:21

A Hősök tere felújításával kapcsolatban Csabai Lászlóné július 26-án, hétfőn 17 órától a Városháza kistermében tart fórumot. A beszélgetés után a polgármester az érdeklődőkkel együtt megy ki a térre, hogy közösen
mérjék föl a lehetséges jövőbeni változásokat.

reaktív63 · http://www.tisztas.eoldal.hu 2010.07.24. 17:25:43

Rendben !Akkor lépjünk a tettek mezejére!
Itt a meghívó !Mindenki adja tovább, és szóljon akinek csak tud !Azt szem előtt tartva hogy sosincs tökéletes megoldás, de érvek-ellenérvek, előnyök és hátrányok józan kompromisszuma az lehet,és legyen is
www.info27.fw.hu/felhivas.html

bann 2010.07.25. 19:43:11

Egyszerűen érthetetlen, vagy nagyon is érthető az a szinte tendenciózus jelenség, hogy Csabainé bármelyik fejlesztési elképzelése hatalmas lakossági ellenállásba ütközik.
A hiteltelenné vált polgármester minden kezdeményezése mögött mutyit, a közösség szempontjából értelmetlen, vagy nem fontos kezdeményezést lát a városlakó.
A közpénzek herdálása, lenyúlása újabban már nem csak az adóforintok hatékony felhasználásának hiányát eredményezi, hanem kifejezetten hatalmas és konkrét, hosszú távon ható károkat is okoz. Ilyenek például a jóvátehetetlen környezeti károk, a közmorál szisztematikus rombolása, vagy az értékdevalváció.
Hétfőn el kell menni lakossági fórumra szembesíteni ezt a kártékony funkcionáriust a város ellen elkövetett bűneivel.

sukifarg 2010.07.25. 22:05:18

Mindenképp ott leszünk! Holnap találkozunk!

sukifarg 2010.07.25. 22:08:39

Ja! Aki járt már a városháza kistermében, az tudhatja, kb hány emberre számítanak. Már ez felháborít, úgyhogy mindenképp menjünk családostól!!!
süti beállítások módosítása