Májusi rekord- és fadöntés

sukifarg ,16:44

A nagyszoba blog a ctrl+C-ctrl+V üzemmódból visszakapcsol kézi irányításra.

Sajnos míg aludtunk rengeteg olyan dolog történt, melyeknek szomorú jegyzékét szöveges és képes formában egyaránt közölnünk kell.

 

A kiskörút – kispatkó – patkóbél – vakbél

Erre a következtetésre jutottam végül. A Kelet-Magyarországban leközölt naplórészletünkre reflektálva Giba Tamás alpolgármester megjegyezte, egy körút nem attól körút, hogy körzővel rajzolják. Igen tudjuk. Hanem attól, hogy önmagába csatlakozik. Tehát ez nem az. Annyi haszna van, mint a vakbélnek az emberi testben.

Májusi egyenleg a beruházás kapcsán: - 6 akác a védett természeti értékké nyilvánított fasorban. Sejtjük, pont ezek voltak betegek, így az EU-s projektben, mint ifjítást lehet lekönyvelni.

(www.szon.hu/hirek/IM:szon:news_special-szabolcs/cikk/ketszer-ket-sav-es-ket-irany/cn/news-20100409-05125353)

 

Egyház utca – Síp utca

Újabb minden ésszerűséget mellőző beruházás városunkban, mely tovább növeli a belvárosi forgalmat azzal, hogy sok közérdekű funkciót koncentrál egy helyre. A nagyszabású beruházás (www.szon.hu/hirek/Szabolcs-Szatmar-Bereg/cikk/epuletbontas-nyiregyhaza-belvarosaban/cn/news-20080414-01124668) korábbi megkezdésével, a jövőbeni szolgáltató centrum helyén egyelőre hatalmas parkolót nyertek városunk autósai. A házak elbontása után egy újabb tavaszi látványosság jelezte, dübörög a gép, épül szépül a város: az Egyház utca, Síp utca deltájában egyetlen fát sem hagytak meg. Egyet sem. A Színészház oldalából egyenes rálátásunk nyílhat a   Kossuth utcai óriás kereszteződésre, melyet a Népszabadság egykori szavazásán Magyarország legocsmányabb közterének nyilvánított a szakértő zsűri.

Májusi egyenleg a beruházás kapcsán:  ortofotók alapján kb. 12db. platánfa

 

15 munkahely, vagy 8 fa?

Már megszokhattuk. Nem ez az első eset, hogy utólag kapkodjuk a fejünket, mikor kivágják a fákat és megjönnek a „szépítő” munkások. Ez történt a „nagy múltú Gólya ABC” esetében is. Rendőrök, zokogó nyugdíjasok, tétován ácsorgó városlakók néztek farkasszemet azokkal a munkásokkal, akik elkezdték megépíteni a parkolót az ABC elé. A minden elképzelést felülmúlóan gagyi magyarázat a 30 éves fák kivágására, a bolt forgalmának növelésével 15 munkahely megóvása. (Virág Ferenc nyilatkozata olvasható itt: http://www.szon.hu/hirek/Szabolcs-Szatmar-Bereg/cikk/fidesz-jogszabalyokat-is-sertett-a-parkolok-epitese/cn/news-20100603-03292519). Csabai Lászlóné minden létező médiumban elmondta, hogy ez nem is rossz, hanem majdnem jó, mert „ezervalahányszáz cserjét” és 14 fát ültet a beruházó a kivágottak helyére. Ö csupán azért aggódik, hogy a parkolót a forgalmas kereszteződésben „csaliútként” fogják használni az autósok.

(www.szon.hu/hirek/Szabolcs-Szatmar-Bereg/cikk/fakat-vagnak-ki-a-temetonel---idos-holgyek-sirva-tiltakoznak/cn/news-20100527-03120169)

Májusi egyenleg a beruházás kapcsán: 8 db. tölgyfa

 

(Itt volt egy kép valakiről, akiről azt hittük, hogy a főkertész)

 Nyíregyháza megyei jogú város főkertésze, Bartha István

 

A közgyűlés utáni sajtótájékoztatón polgármesterasszony a Sóstó több százmilliós hiányával kapcsolatban elmondta: végre meg kéne értetni a nyíregyháziakkal, hogy szeressék a Sóstót. A Sóstóval kapcsolatos rossz hangulatnak egyszer s mindenkorra legyen vége!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr852063057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

novumcastrum 2010.06.08. 20:12:23

Kedves Blogszerkesztők!
Nagyon köszönöm a fákról szóló bejegyzést. Javaslom, regisztráljanak a v@rosvita.hu-n, és Zajácz úr minden értelmes anyagot, hozzászólást berak a Kelet-Magyarországba. Attól tartok a fotón nem Barta Pista van, hacsak le nem vágta közben a szakállát. Csak nem fél a majdani felelősségre vonástól? :-))

bann 2010.06.08. 20:44:56

Örülök, hogy ismét hallatja hangját a nagyszoba.
Bővebben is mondok majd véleményt a csabainé-féle új őrületekről.
A képen valóban nem a városi főkertész van, de szerintem a hátralévő rövid pályafutására sem a nevét, sem a fizimiskáját nem érdemes megjegyezni.

BGy · http://babosi.blog.hu 2010.06.09. 05:26:50

Gratulálok a bejegyzéshez! Elképesztő, ami a városban zajlik a zöldfelületekkel kapcsolatban. A Síp és Egyház utca közéből csak parkot szabad csinálni! Nem lehet leállítani ezt az agyament brigádot?

sukifarg 2010.06.09. 08:58:57

Köszönjük a figyelmet és a figyelmeztetést, a képet a további problémák elkerülése érdekében eltávolítottuk. Reméljük hamarosan sikerekről is írhatunk!

bann 2010.06.09. 09:58:01

Szeretném felhívni a nyíregyházi fákat gyászoló közvélemény figyelmét, hogy a sóstói 4 csillagos szálloda létesítése céljából 2007-ben magánkézbe adott Szeréna-lak területe mellett közvetlenül, D-i irányba elhelyezkedő mintegy fél hektárnyi kiserdő ingatlanterületet is eladta a város vezetése ugyanerre a célra ugyanannak a vevőnek.
Ennek az erdőnek mintegy 3-400 db fája - amely immár magántulajdonban van a szálloda építés áldozatává fog válni, hiszen az fizikai lehetetlenség,hogy az építendő szálloda komplexum elhelyezhető legyen a Szeréna-lak piciny telkén.
Természetesen létezik a Sóstón a strand közvetlen szomszédságában ezen kívül számos szálloda építésére alkalmas terület, de a befektetőnek pont ez tetszett.
Kérdés, hogy még mindig hőn vágyjuk-e ennek tudatában, a kíméletlen erdőpusztítás árán azt a híres, az idegenforgalom megváltójaként aposztrofált 4 csillagos ipari-technológiai betondobozt ezen a helyen?

muzeum 2010.06.09. 16:58:21

Sírjak vagy nevessek?

A Kisvasút Sóstógyógyfürdő állomása előtt van egy kis fácska (talán gyertyán), előtte egy ovális alakú kis emléktábla:

"Ajándékozz egy fát városodnak"
mozgalom
első fáját
50. születésnapján
2009.05.25-én
ültette
Bartha István
Nyíregyháza város főkertésze

(Fotóm is van, sajnos nem tudom itt feltölteni)

Nem hiszem, hogy szükséges kommentálni a dolgot. Mindenesetre várom azok jelzését, akik hallottak erről az "Ajándékozz egy fát városodnak" mozgalomról.

iecs 2010.06.11. 01:24:01

Nekem a "parkolósítás" kapcsán jutott eszembe dolog. Valaki nem akarja összeszámolni, hogy mennyi parkolóhelyet létesített az önkormányzat az elmúlt (mondjuk) 4 évben? Kíváncsi lennék.
Amúgy senki nem szólt még nekik, hogy inkább a tömegközlekedést kéne fejleszteni és mindenki által használttá tenni.
süti beállítások módosítása