Újra napirenden a piac!

prixi ,15:04

Újra visszatért a városvezetés a kályhához, ismét előterjeszt 5 változatot a piac rekonstrukciójára. Ha naivak vagyunk, izgulhatunk. Lehet hogy kedvező döntés születik majd. Kérdés természetesen, mennyire „vezetett” az anyag, mennyire próbálja az előterjesztő a korábbi, már többször elutasított javaslatot lenyomni a képviselők és ezáltal a városlakók torkán.

A költségbecslések már eleve determinálják a döntést. Valahogy olyan érzése van az embernek, hogy azok a változatok melyek a vezetésnek nem tetszenek mindig aránytalanul drágák. Erre példa, hogy egy szimpla felújítás esetén is 140.000 Ft/négyzetméteres költséggel számolnak, mely eleve reménytelenné teszi ennek a megoldásnak a finanszírozását. A saját erőből történő beruházást pedig egyből felejtsük el: az anyag ebben az esetben 13-szoros bérleti díj növekedésse számol.

Az elmúlt hónapokhoz képest előrelépés, hogy egy régi-új ötlet is előkerült, mely szerint a város a Búza tér északi oldalán létrehoz egy szabadtéri piacot, a déli oldalon – akár vállalkozói tőkével – megújul a piacsarnok. Ezzel elsőre akár ki is békülhetnénk, de érdemes az anyagot tanulmányozni: ebben az esetben is 46.000 négyzetméteres vegyes funkciójú beruházással számolnak a déli részen.  Úgy látszik reménytelen a dolog: vagy nem lesz semmi, vagy kapunk egy új hatalmas plázát a város közepén.

Jól haladunk! Hamarosan elérjük, hogy Nyíregyháza lesz a plázák és a beépítetlen területek városa. 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr971872928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

novumcastrum 2010.03.28. 16:48:45

Hajrá Prixi, ne hagyd magad, azaz minket, józanul gondolkodó városlakókat! Húzni kell az időt októberig, és ismét a nyilvánossághoz kell fordulni!
süti beállítások módosítása