Modern rabszolgatartás folyik ma az egészségügyben

erikvagyok ,09:32

Egy tegnapi rádióhír hallatán, miszerint a Nyíregyházi Kórház dolgozói tüntetnek pénteken a városháza előtt, a következők jutottak eszembe:

Modern rabszolgatartás folyik ma az egészségügyben!
A jelenlegi rendszer működőképességének legfontosabb biztosítéka az egészségügyiek mértéktelen kizsákmányolása (az orvosnők átlag hét évvel élnek rövidebb ideig a magyar átlagnál!).
Egy szakvizsga előtt álló orvosnak naponta 10-11 órát kell dolgoznia kb. nettó 100.000 Ft-ért. Munkaidőnek (és így szolgálati időnek) – az Európai Uniós előírásokkal, és a hazai közszolgálatban dolgozók többségével szemben – a túlmunka alig harmadát ismerik el.
Csoda, ha a paraszolvenciára is alapoznak?
A hálapénz közpénzekkel való pazarlást indukál. Az orvos valószínűbben végez fölösleges vizsgálatokat, fektet be indokolatlanul, tart a szükségesnél tovább a kórházban olyan beteget, aki az előző kezelés során hálapénzzel honorálta munkáját. A hálapénz-rendszer orvost és beteget szembefordítja egymással. Kicsit leegyszerűsítve a helyzetet, a döntéshozó hatalom olyan munkára kényszeríti az egészségügyieket, aminek nem fizeti meg a bérét. Súlyos konfliktust gerjeszt ez által egy olyan közegben, ahol a bizalom hiánya önmagában akadályozója lehet a tevékenység, a gyógyítás eredményességének.
Így nem lehet megállítani a magyar orvosok külföldre vándorlását!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr371728583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása