Rossz hírek a piacról

prixi ,12:19

Villáminterjú* Hámoriné Rudolf Irénnel (A Városüzemeltetési és Vagyonkezelő Kft igazgatójával):

Kérdés: a legutóbb leszavaztott előterjesztés helyett készít a város új koncepciót a Búza téri piac átépítésére?

Válasz: Nem

*Bocsánat a plágiumért

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr621700363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

novumcastrum 2010.01.25. 21:38:17

Ezzel a városvezetéssel, piacvezetővel sosem lesz normális piacunk, ezeknek még egyszer kéne születniük, hogy a városlakókért dolgozzanak!

bann 2010.01.26. 09:42:40

Tényleg Nyíregyháza és a vezetői szégyene, hogy a város piacain évtizedek óta még csak egy nagyobb felújítás sem valósult meg. A Búza téri piac, a Kgst piac az igénytelenség, a gazdátlanság, a kosz és a szemét, a közlekedési lehetetlenség rémisztő példái. A helypénz beszedésén túl ezeken semmivel sem törődnek az illetékesek. Az üzemeltető cég milliárdos eladósodásának sem lehet így ésszerű magyarázatát találni. Vajon milyen kasszákba és zsebekbe kerülnek innen a pénzek?
Az teljesen érthetetlen, hogy a közgyűlés kötelező határozata ellenére sem készül alternatív fejlesztési tanulmány, javaslat a piac üzemeltetője által. Vagy úgy vannak már vele, hogy utánam a vízözön?

erikvagyok 2010.01.26. 12:36:06

Villáminterjú magammal(*)
Kérdés: Mi a véleményem a városvezetésről?
Válasz: - (de csak azért, hogy ne legyek durva)

(*) én is bocs a plágiumért

BGy · http://babosi.blog.hu 2010.01.26. 18:03:06

Az ARC plakátkiállításon volt egy ilyen:

IGEN*

*nem

fekacska 2010.01.27. 11:35:19

Emlékeim szerint arcbaröhögték azt az embert, aki azt merte mondani az Agora Programmal kapcsolatban, hogy olcsóbb lenne ledózerolni a Művházat a toldás-foldás helyett és újat építeni. "Már hogy lenne olcsóbb valamit az alapoktól újraépíteni, mint átgondolni egy már meglévő struktúrát!" A piacra és környékére nem érvényes ez az alapigazság? Ha mégegyszer születnék, beruházó szeretnék lenni Nyíregyházán. Az a csillagszemű juhász XXI. századi megfelelője: beszél az állatok nyelvén és mindenki úgy táncol, ahogy ő fütyül.

BGy · http://babosi.blog.hu 2010.01.27. 19:46:42

@fekacska: Művház! Hű, az is jó téma lenne. Jómagam a ledózerolás mellett lennék, ha állást kellene foglalnom. A Torzó és a Művház gyönyörű egymás mellett. Ja, külön-külön is!

muzeum 2010.01.28. 15:26:27

A városháza felújítását sem gondolták át teljesen. A már elavult, öreg, rosszul szigetelt, túlhaladott épület helyett érdemes lett volna valami újat és korszerűt létrehozni.

Minimum olyat, ami küllemben passzolna a Kossuth-tér arculatát meghatározó "életfa" - olajkúthoz.

Az adófizetők pénzével való pocsékolásnak tekintem, hogy a felső szinteken nem divatos márkáknak kiadható üzleteket shoppokat, tetőmélygarázst, multiplexet, élményfürdőt, tarzan-tanösvényt alakítottak ki, és az udvar nyilvánvalóan életveszélyes védett platánjai helyén nem nyílt barkácsáruház.

A díszterem, a polgármester irodája, illetve az alkalmazottak gazdaságosabb elhelyezésére mód nyílt volna a föld alatti hetedik szinten is, így biztosított lenne ennek az értékes agytrösztnek és kiemelkedően potens társaságnak a túlélése egy átlagos intenzitású atomtámadás esetén is. (Nota bene, a jelenlegi városépítészeti trendek láttán az atomtámadás ötlete egyre többekben merül fel).

További előny, hogy ha folytatjuk az előremutató trendet - nevezzük földalatti mozgalomnak - (ne csak a piac és a városháza, a múzeum, a könyvtár, a színház, az iskolák, óvodák is kerüljenek a föld alá - a Sóstói-erdő helyén pedig GYÖKÉRPARK-ERDŐ lesz), akkor csak a plázalakó zombik maradnak a föld felszínén.

Évszázadok múltán pedig a törökországi földalatti városokhoz hasonló egyedülálló világörökségi helyszínné válik Nyíregyháza.

stb.

novumcastrum 2010.01.28. 22:10:57

@muzeum: Jaj, de jó ez az írás! Én már 2 éve csak "technobarmoknak" nevezem az ámokfutó városvezetést!

kreativ 2010.02.07. 00:41:28

a @muzeum: ez volt a hónap kommentje
süti beállítások módosítása