az átvert város

prixi ,16:37

Mi is törtét? Milliárdokat fordít Nyíregyháza városa a Sóstófürdő fejlesztésére. A vélemények megoszlanak, sok kritika hangzik el, de el kell ismerni, hogy az állatkert, a múzeumfalú, és az élményfürdő elvi lehetőséget teremtenek arra, hogy az idegenforgalom bevételt hozzon a városunk számára. Azonban, ha a vendégek nem tudnak hol megszállni, a lehetőség tényleg csak elvi marad. Ezért felmerült a szálloda építés gondolata, melyre egyébként az Európai Unió támogatást is nyújt.

Itt azonban újra sajátosan nyíregyházivá vált a történet. Volt több jelentkező, aki szállodát épített volna. Ezek közül – városházi források szerint – egy tőkeerős cég helyett, egy ismerős kapta meg a beruházásra szánt területet. Ezt követően természetesen beadta a pályázatot az EU-s forrásra és nyert 500 millió forintot. Megvolt az öröm, sőt az alapkőletétel még tavaly áprilisban. A gond csak akkor kezdődött, amikor a városlakók elkezdték keresni, hogy hol is épül a szálloda, melynek az ígérete szerint 2010 májusára már állnia kellene. Hát robbant a bomba, a beruházó elállt a beruházástól, mert nem kapott hitelt. Természetesen új jelentkező van, de a város mindenképpen éveket veszített. Ha most jön is egy beruházó és újra beadja a pályázatot ki tudja meddig kell várni az avatásra.

 

Hogy mikor, milyet és ki építi meg, arra a városvitán olvastam egy nagyon frappáns megjegyzést:

 

„Végül is, mostmár minden világos, miután elolvashattuk az alpolgármester úr fátylat fellebbentő megnyilvánulását.
Mik is voltak ezek? Összefoglalva:
K: Lesz szálloda? V: Nem tudom.
K: Mi van a beépítési kötelezettséggel? V: Nem tudom.
K: Hogy áll a másik építő cég javaslata? V: Nem tudom.
Köszönjük, ez legalább egyértelmű volt!”

Egyébként még elkészülhet: Alfonzóéknak is sikerült

 

 

Priksz Gábor

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr691693073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BGy · http://babosi.blog.hu 2010.01.25. 08:28:09

Ha már szálloda, akkor említsük meg, hogy Krúdy szülővárosában a Szindbádot Sóstón Szinbádnak írják a hotelre. És ez több ember kezén keresztülment, senki nem vette észre időben.
Egyébként hova rakták le az alapkövet? Hasra ne essek benne. :))

Tanúsító · http://enta.blog.hu 2010.01.25. 21:11:23

Hatvan éves sztori: Rendes gazsaságban (ellentétben a magyar gyakorlattal) három évig tervezik a szállodát, és három hónap alatt építik fel! Mit ijedeznek a kollégák, nincs már három hónap az évből? De ha még tán meg sem tervezték, hát az már nagy hiba!

bann 2010.01.28. 15:03:28

A polgármester a mai napra ígérte a 12 és fél milliárdos szennyvíz projekt kivitelezői szerződésének aláírását. Van még a napból bő 9 óra hátra. Reméljük, hogy a aláírattatik ez idő alatt a dokumentum. Vagy ismét át lesz verve a város?

bann 2010.01.28. 15:41:34

Olvasva a polgármester sajtótájékoztatóját, helyesbítek: ismét át lett verve a város.

novumcastrum 2010.01.28. 22:12:03

@bann: azt már elvitte a (sikertelen?) korrupció, fújhatjuk!

bann 2010.01.29. 08:35:14

Érdekesen alakul a sóstói parkfürdő 1,2 milliárdos fejlesztési programja is. Az elhangzott nyilatkozatok szerint a már elnyert 600 millió támogatás mellett a munka 2009. októberében kezdődik és az idei strandszezonban juniustól már a korszerűsített fürdő várja vendégeket. Ehhez képest a területen még egy kapa vágás sem történt. Ebben a témában is gyanúsan nagy a hallgatás. Talán ez egy újabb átverés?
süti beállítások módosítása