Mindent a politikai túlélésért?

prixi ,22:34

A mára jelentősen összezsugorodott, régen még nagy rivális párt együttműködése tökéletes példája annak, hogy hogyan is lehet kiábrándítani az embereket a politikából.  A konzervatív fordulatot vett SZDSZ ugyanis megállapodott a szabadelvűvé lett MDF-fel, miszerint több politikusuk felkerülne az MDF választási listájára, ők pedig pénzzel és infrastruktúrával segítenék a fórumot.

Az elvtelenség mintapéldája: már régen nem érdekes a szakmai program, politikai üzenetek, a mondanivaló. Egy a lényeg, hogy bizonyos emberek ott tudjanak maradni a húsosfazék közelében. A döntéssel az érintett politikai pártok célja, a szavazatok számának növelése. Hogy mit érnek el vele valójában? Azt, hogy a politika továbbra is a leggyűlöltebb dolog legyen az emberek számára. Ha pedig az emberek gyűlölik a politikát az a jelenlegi elitnek csak jó: sütögethetik tovább a pecsenyéjüket.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr831675774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BGy · http://babosi.blog.hu 2010.01.16. 08:27:12

Sütögethetik tovább a pecsenyéjüket...létérdekük a mentelmi jog!

ISÓ 2010.01.18. 16:35:54

Amire én emlékszem politológia óráról, az kb. ennyi: minden politikai pártnak egy valódi célja van: ha kormányon van, kormányon maradni, ha ellenzékben van, kormányzó párttá válni.
Az összes többi parasztvakítás. A magyar társadalmi-, gazdasági-, kulturális elitnek kellene odatenni magát, jó példát mutatni, a most tapasztalható politikai morál ELLENÉRE IS!
süti beállítások módosítása