December 13,

prixi ,11:09

Luca napja és a 2010-es vasúti menetrend bevezetésnek napja. Huszonnégy vonalon szűnik meg a vasúti közlekedés a menetrendváltással egy időben, miután a kormány ezeken takarékossági okból nem rendelte meg a szolgáltatást. A közlekedési minisztérium korábban azt is közölte, hogy a MÁV-START és a Volán társaságok által kiadott bérletek árai átlagosan 10, a jegyárak pedig átlagosan 15 százalékkal emelkedhetnek 2010. február elsejétől.

Cserébe azt ígérik, hogy az új vasúti menetrend egyes szakaszokon jobb kínálatot ad az eddiginél. Kíváncsian várom, hogy vajon nyíregyházi polgárként fogunk-e ebből a javuló kínálatból érzékelni valamit is. Gyanús, hogy egyelőre nem, mert az illetékesek szerint az országban Nyíregyházának van a legjobb ellátottsága Budapest vonatkozásban. Ezzel azonban tudnánk vitatkozni. A XXI században az ország egyik leginkább frekventált vonalán, a három órás menetidővel (93 kilométer/órás átlagsebesség) számolhatunk, úgy hogy például szombatonként 18:23-kor indul az utolsó IC Budapestről , Debrecen, Nyíregyháza irányába, és mindezt 8.800 Ft-ért.   

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr61593814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása