Kapjuk a kritikát,

prixi ,15:44

úgyhogy egy pár gondolat az érdekképviseleltről.

A civil szervezetek munkájának lényegét, jelenti, hogy a tagjaik, a polgárok, a védeltelen emberek, és a környezetük érdekében védelmében fellépjenek. Nyíregyházán az elmúlt években érzésem szerint elég sok esetben sikerült hallatni a hangunkat. A helyi civilek felléptek nagyáruház építése ellen, foglalkoztak a közétkeztetéssel, több épülő erőművel, és Nyíregyháza belvárosának alakításával.

Ezen ügyek egy része a társadalom részének jelentős támogatásával zajlott. Persze voltak akiknek nem tetszett minden fellépésünk. Többen erőszakosnak találják a civileket, pedig azok az eszközök, melyeket használunk össze sem hasonlíthatóak a profitorientált nagyberuházók és a politikusok illegális módszereivel. Nekünk aktív polgároknak jóval kevesebb pénz áll a rendelkezésünkre, viszont elvileg számíthatunk a közvélemény és a jog támogatására. Sajnos a politikusok, a gazdasági érdekcsoportok sokszor próbálják meg ellenünk fordítani a közvéleményt, azzal az indokkal, hogy a fejlődés ellenzői vagyunk, a fejlődés pedig munkahelyet jelent, életszínvonal növekedést eredményez. Ez sajnos több szempontból is tévhit. Természtesen mi is vársolakók, nem a fejlődés ellenségei vagyunk. De lehet, hogy mi mást értünk fejlődésen, nem egy újabb barkácsáruház, vagy egy újabb mélygarázs építését. A rövid távú gazdasági érdekek által generált változás, sok esetben éppen, hogy nem járul hozzá a társadalom egészének jobb életéhez.

Persze, mi sem vagyunk tévedhetetlenek, számunkra fontos a állampolgárok, a tagjaink, az olvasóink aktív részvétele a folyamatokban. Hiszen minél több emberrel tudjuk megvitatni a kérdéseket, annál szélesebb a kör akinek a véleményét tudjuk képviselni, illetve annál inkább komolyabban vesznek bennünket is. Reméljük, hogy ez a is hozzájárul ahhoz, hogy egyre többen vállaljanak részt saját életük alakításában. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr131581791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BGy · http://babosi.blog.hu 2009.12.08. 17:21:22

Igazad van. A kulcsszó mindig a munkahelyteremtés. De nem mindegy, milyen munkahely. Itt csak biorobotok, rabszolgák, betanított munkások, szaknyelven szólva operátorok kellenek. Nem kell szépíteni, nem a két szép szemünkért jön ide bárki is az Ipari Parkba, hanem az ócsó munkaerő és az adókedvezmény miatt. Csak így tovább, kell a civil kontroll a sok sz.rházi politikusnak!

szajmon hejj 2010.04.14. 11:35:43

ja, munkahelyteremtés: ezidőtájt a végkiárusítás jellegű munkaerőelvesztegetés és a csináljunk már valamit ezzel a sok léhűtővel ars poetikájú munkahelycsinálás járja.
mindaddig így fog ez menni, amíg a magyar GDP 1% körüli része megy kutatás-fejlesztésre...
remélem a parlamentbe jutott civileknek lesz annyi erejük, hogy rávegyék azt a sok haszonleső korrupt bűnözőt odabenn, hogy egy kicsit többet fordítsanak a jövőre.
süti beállítások módosítása