szökőkút

prixi ,19:45

Nem szoktam közösségi oldalakat ajánlgatni, de szeretném felhívni a kedves olvasók figyelmét egy kezdeményezésre. Egyre többen csatlakoznak ahhoz a klubhoz, melynek tagjainak nem tetszik a Nyíregyháza főterén lévő szökőkút. A céllal lehet vitázni, de azt mindenképpen örömteli, hogy a városlakók hangot adnak véleményünknek.

http://iwiw.hu/pages/community/comdata.jsp?cID=2660231


Itt lehet csatlakozni, bár gondolom azokat is meghallgatják, akiknek tetszik ez a csoda, bár én ilyen emberrel még nem találkoztam.

Aki még nem járt Nyíregyházán borzonghat, vagy nézhet értetlenül itt:

www.tourmixmagazin.hu/qt/romai_kulso_2.mov  

fekacs

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr691569547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BGy · http://babosi.blog.hu 2009.12.03. 07:17:22

A szökőkút, illetve Szökőkút most a "legszebb", az ízléses kis fénykoronával a tetején. Váááá! Azon csodálkozom, hogy a római katolikus templom fenntartója engedte, hogy ezt a szart odaépítsék elé. Vastagon meg lettek itt kenve emberek, hogy ez építési engedélyt kapott. A lebontás ingyen menne, a tezsvíreket megkérjük és 10 perc múlva már nem is lenne ott. :)))

erikvagyok 2009.12.03. 18:56:53

Eredetileg sokkal erősebb szivattyúval tervezték a szökőkutat, csak nem jutott rá pénz.?!

prixi 2009.12.03. 19:16:54

jutott, csak a sokkal erősebb szivattyú, olyan vízfelleget csinált, hogy a centrum áruházig mindenki elázott...

sukifarg 2009.12.04. 10:00:54

Azt hallottam egy építész hallgatótól, hogy Bán Ferenc (akinek többek közt ezt a kutat is köszünhetjük) Nyíregyházával példálózik az előadásain, miszerint ha egy építész egyszer egy épületet el tud adni egy városnak, egy idő után ott már azt csinál amit akar, mindent megvesznek tőle. Kár hogy itt tényleg VAKON megbíznak benne. Más magyarázatot nem látok arra, hogyan rakhatták ezt oda.
Bár engem maradinak titulált az iwiw-en egy hivatali dolgozó sok más klubtaggal együtt, mert szerinte maradi, aki a modern városkép helyett Nyíregyháza archaikus városképét keresi. Mondjuk azt már kereshetjük.

prixi 2009.12.04. 10:24:03

@fekacs: igen, egy-két beruházás meg tudja határozni a város arculatát, akkor pedig már logikusnak tűnik, hogy az legyen az irány. Ez a jószándékú magyarázat. De van másik magyarázat is, leírjam?

reaktív63 · http://www.tisztas.eoldal.hu 2009.12.04. 11:56:19

Arról még nem is beszéltünk hogy, ha működik ez az energia zabáló rémség akkor napi 15 órán keresztül sok sok kw óra drága elektromos energia felhasználásával percenkén 1000 liter vizet emlnek a magasba a villanymotorjai és igy tud fület ,lelket zavaró hangos robajjal ,zajjal mélybezuhanni ez a töménytelen vizmennyiség .
Ez a másik árnyoldala a rémségnek ,éves szinten közpénzből millios az áramszámlája és a hang amit ad az nem kellemes vizcsobogás, hanem , a közelében tartózkodóknak perc perc után egészségre is ártalmas dübörgő zajterhelés,ami távolabb is az egész belvárost szürke zajjal szennyezi ,terheli.Már jelentetettük is a környezetvédelmi hatóságnak. A zajvizsgálat tavasszal fog megtörténni, ha addig nem sikerül eltüntetni .
Csak figyeljétek meg most hogy működik mennyivel nyugodtabb ,csendesebb most a belváros .Ha másért nem ezért sem jó ez a szegény vasrémség.
iwiw.hu/pages/community/comvideos.jsp?cID=2660231

reaktív63 · http://www.tisztas.eoldal.hu 2009.12.04. 12:06:35

Helyesbítés:
Csak figyeljétek meg most hogy,
NEM
működik mennyivel nyugodtabb ,csendesebb a belváros .Ha másért nem ezért sem jó ez a szegény vasrémség.
iwiw.hu/pages/community/comvideos.jsp?cID=2660231

reaktív63 · http://www.tisztas.eoldal.hu 2009.12.04. 12:07:43

Az iwiw klubban már szerveződik a bontást szorgalmazó, most még csak szépen kérő , aláírás gyüjtés.
FIGYELEM !!
Nagyon Ébernek kell lennünk mert rebesgetik hogy a Kedves SZeretett még békés, csendes Hősök terünkkel is hasonlóan akarnak elbánni és megerőszakolni. NEM ENGEDHETJÜK ,hogy ilyen rémség még egyszer felépülhessen!!!
iwiw.hu/pages/community/comvideos.jsp?cID=2660231

BGy · http://babosi.blog.hu 2009.12.04. 13:49:34

A szökőkút jó helyen lenne, ha nem ez a tákolmány lenne ott, hanem valami 1 méternél nem magasabb csobogók sokasága. Bán, vagy Baán Ferenc munkássága szétverte a belvárost teljesen. Szerencsére olyanokat épített, amik lebonthatók, ha éppen maguktól nem bomlanak le (művház). A Hősök terén valószínű, hogy a sok zöld, a sok fa zavarja a városvezetést. Szerintem az orosi Auchant ide kellene építeni. Ja, a Kossuth téri platánokat nem akarják kivágni? Tuti, hogy megfordult már a fejükben! Csak rontják ott a levegőt a főtéren! És most nem a platánokra gondolok!
süti beállítások módosítása