Egy pár szó az Ep választásról!

prixi ,10:56

Hallható a hírekben, hogy a magyar embereket nem érdekli az ep választás. A részvétek talán 40% alatt lesz. Sokan úgy gondolják, hogy az egész EU-s intézményrendszer nagyon távol van tőlünk, nincsen jelentőssége a szavazatunknak. A magyar politikusok is elsősorban belpolitikai jelentőséget tulajdonítanak az EP választásnak.

Ezzel szemben látnunk kell, hogy sok kérdésben, pl. környezet- és fogyasztóvédelem igen fontos dolgok dőlnek, dőlhetnek el az Unióban. Egyes témákban az Eu előremutatóan gondolkodik, elég csak a klímaváltozásra gondolni, de fenyegetnek veszélyek is bennünket a közösség irányából. Nagyon komoly akciók kellenek ahhoz, hogy a szabad kereskedelem védelmének indokán a génmanipulált termények Magyarországra történő beáramlását megakadályozzuk. Az Európai Parlament frakciói, és képviselői rendszeresen leteszik a voksukat az egyes témák mellé, mi is hallhatjuk, hogy a magyar képviselők is az egyes ügyek mellett lobbiznak.

Nem mindegy tehát, hogy kik képviselnek bennünket Brüsszelben, érdemes tehát végignézni a jelölteket, a programokat és szavazni most június 7-én.   

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr511150534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

erikvagyok 2009.06.04. 11:18:07

Én elmegyek szavazni!
süti beállítások módosítása