A zárt ülések magányossága

prixi ,13:23

Az alábbi levelet jutattuk el a Polgármester asszonyank a mai nap folyamán:

Nagy örömmel vettünk részt ez év januárjában a közétkeztetés felülvizsgálatával foglalkozó bizottság munkájában. Véleményünk szerint ez egy széles társadalmi réteget érintő kérdés, amely mindenképpen megérdemli a társadalmi részvétel biztosításának lehetőségét.

Mindezek alapján szeretnénk választ kapni arra, hogy a bizottságok és a közgyűlés miért zárt ülésen tárgyalja az ezzel foglalkozó előterjesztést. Szerintünk semmilyen esetleges üzleti érdek nem indokolja a kérdés zárt ülésen való tárgyalását.

A Nyíregyházi Civil Fórum kibővített ügyvivői testülete

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr821051688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prixi 2009.04.09. 12:23:28

Ezt nyilatkozta a polgármester

A tájékoztatón szó volt a gyermekétkeztetés kapcsán indult vizsgálatról is, melynek tapasztalatai szintén kedden kerülnek a testület elé. A vizsgálatot tavaly decemberben a pénzügyi bizottság kezdeményezte, s a hivatallal közösen folytatták le, s mivel feltárt bizonyos hiányosságokat, a testület februárban újabb, átfogó vizsgálatot kezdeményezett. Vita alakult ki arról, hogy zárt vagy nyílt ülésen tárgyalják-e a vizsgálat eredményeit bemutató előterjesztést, de mivel az abban szereplő cégek jó hírneve a nyílt ülésen sérülhet, a testület végül zárt ajtók mögött tárgyal az előterjesztésről. A polgármester azt mondta, az egyik cégnél apróbb, egy másiknál kisebb-nagyobb, a harmadiknál viszont komoly problémákat tárt fel a vizsgálat. A hibákat sem elnézni, sem tovább fenntartani nem lehet, ezért a közgyűlésen egyértelmű döntéseket kell hozni – fogalmazott Csabai Lászlóné. A vizsgálat erre alkalmas, hiszen az abban résztvevők több ezer adatot dolgoztak fel, a döntést követően természetesen tájékoztatják a közvéleményt az intézkedésekről.

muzeum 2009.04.10. 09:05:39

"az abban szereplő cégek jó hírneve a nyílt ülésen sérülhet"

hát igen, általában ha valakiről kiderül, hogy disznóságot csinál, az rendszerint sérti a "jó hírnevet"

Ez tehát Nyíregyházán nem megengedett.
süti beállítások módosítása