látványtervek

prixi ,12:10

Mindig hallanai polgármester asszonyunktól, hogy elégedetlenek a városlakók. Amikor hozzá kellene szólni egy-egy ügyhöz akkor nem teszik meg, később pedig panaszkodnak és rémhíreket terjesztenek. De amíg nem teljes körűek a városvezetés tájékoztatásai, addig mindig lesznek pletykák.
Pl: Érdekes ötlet, hogy a tervezett beruházások látványtervei fent vannak a város honlapján (http://www.nyiregyhaza.hu/gallery2/main.php?g2_itemId=158320,). De ha csak képek vannak, semmi leírás (szakmai, műszaki tartalom), vagy magyarázat, hogy ezek a tervek milyen egyezetési szakaszt jelentenek, akkor lehet hogy nem véletlenül kezdenek megriadni a városlakók.
 
Érdemes például megnézni a Zrínyi Ilona utcai árkádot, melyről én tudom a polgármester asszonytól, hogy nincs még döntés sem az anyagáról, sem a kinézetéről,  viszont aki csak a képet látja az bizony könnyedén kiakadhat. Tehát van ott látványterv már épülő beruházásról (állatpark), kész tervvel rendelkező beruházásról (művház), vagy tervezési szakaszban lévő beruházásról (Zrínyi Ilona utca), sőt még el nem döntött beruházásról (piac) is. Ha fontos a pontos tájékoztatás, akkor legalább egy rövid magyarázatnak szerepelni kellene.
 
Szóval felkerültek a látványtervek, de pl maga az Integrált Városfejlesztési stratégia az nincs fent a nyiregyhaza.hu-n. (vagy ha fent van, akkkor annyira eldugva, mintha nem is lenne).  Hasonlóképpen a nagy pályázatokról sem találni anyagot, pedig mindegyiknek része a közvélmény tájékoztatása, de legalább most már kiállítás lesz róluk.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr82809044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

baraonda · baraonda.blog.hu 2008.12.17. 08:55:35

Mááádonnnááá... ezt a sétáló utcás látványtervet nem is láttam még... Csak az aranyszínűnek elképzelt "Nyírfát"... Ez brutális. A blogod viszont jó. :)
süti beállítások módosítása