levelezés a polgármesterrel

nyirség ,13:43

Tisztelt Polgármester Asszony!

A napokban lefolytatott beszélgetésünk kapcsán szeretnék néhány gondolatot megosztani Önnel. Elöljáróban szeretném közölni, hogy semmilyen személyes vagy politikai érdek és ellenszenv nem motivál a véleményem, vagy az Egyesületünk véleményének megfogalmazásakor.

 

Ezt bizonyítja, hogy sok téren működünk együtt az önkormányzattal, a környezetvédelmi program készítésétől kezdve, a veszélyes-hulladékgyűjtésen át, a város szépítéséig.   

 

Az azonban látható, hogy a város vezetése és az általunk képviselt tagság, valamint a városlakók velünk szimpatizáló része között komoly véleménykülönbség van. Lehet, hogy a kisebbséget képviseljük, de amennyiben fontos Polgármester Asszony számára a városlakók véleménye, és szeretné elkerülni az Ön szerint alaptalan támadásokat, fontos ezt a véleményt is beépíteni döntései meghozásába.

 

A város vezetése igen nagy törekvéseket tesz fejlesztések érdekében. Látható, hogy az állami források szűkösek, ezért ezek a fejlesztések elsősorban a magántőke bevonásával tudnak megtörténni. Mi ezt nem tartjuk hibának, de sokkal nagyobb óvatosságot várunk el a vezetéstől. A mi értékrendünk szerint többet ér egy-egy védett fa, egy XIX. században épült polgári ház, a Bujtos, vagy éppen a város szellős, parkokkal átszőtt szerkezete, mint egy-egy kereskedelmi beruházás által juttatott rövid távú haszon. Ezt a véleményünket az Interspar 1998-as, ügyészséget is megjárt engedélyezésétől kezdve rendszeresen elmondjuk.

 

Az a – valószínűleg téves – elképzelés él a városlakókban, hogy pár milliós önkormányzatnak nyújtott támogatással, egy-egy, az önkormányzat helyett elvégezett beruházással bármilyen, beruházási lehetőséghez hozzá lehet jutni Nyíregyházán. Még akkor is, ha az hosszútávon a a közösség érdekeit nem szolgálja.

 

Hasonlóképpen nem érthető, hogy a város egy magánerős, magánhasznot eredményező pláza építésekor miért nem a kontroll szerepét látja el, miért arról próbál mindenkit meggyőzni, hogy a beruházás a város érdekeit szolgálja.

 

A személyes problémák kapcsán kell elmondanunk, hogy nem célunk a sajtóban üzengetni. Tény, hogy közszereplők vagyunk, akiknek a véleménye érdekli a független médiát.

 

Az is tény, hogy sokszor hibás a város vezetésének kommunikációja. Történt ez a SZÉSE pályán épülő beruházás kapcsán is. Mi és a városlakók is észrevesszük az ellentmondásokat a nyilatkozatok és a valóság között. Igen rossz érzés a beruházóktól értesülni arról, hogy az újságban megjelent vezetői nyilatkozatok köszönőviszonyban sincsenek a valóssággal.

 

Ezt a jövőben is a leghangosabban és minden fórumon támadni fogjuk. Mint ahogy azokat a csúsztatásokat is, melyek a Sóstói-erdő kapcsán megjelennek. Csak egy példa:

„ íly módon a vállalkozó az önkormányzat engedélye nélkül is építhetett volna lakóingatlant.”

Nem, építési engedély nélkül senki nem építhet semmit ebben a városban.

 

Kérdés, hogy valóban érdeke-e a városnak, hogy az a villa megépüljön? Szerintünk és a környezetünk szerint nem. Egyelőre azonban úgy látszik, hogy Ön és a környezete szerint igen.  

 

Sajnos a többi beruházással kapcsolatban is azt látjuk, hogy nagyobb lobbi erőt képviselnek a vállalkozói csoportok, a befektetők, mint a kisemberek. Reméljük, meg tudja cáfolni ezt a véleményünket.

 

Én is fontosnak tartom, hogy a jövőben rendszeresen egyeztetni tudjunk, és az Ön munkájában meg tudjanak jelenni azok a szempontokat, melyek a mi tagságunk és a céljainkkal egyetértők, velünk szimpatizálók körében megfogalmazódnak.

 

Az együttműködés reményében várom válaszát.

 

Nyíregyháza,  2007. június 15.

 

 

 

 

Priksz Gábor

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr86805851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása