a 250 millió nyomában...

kreativ ,13:08

Egy belvárosi felnőtt férfi panaszkodott néhány napja, némi nosztalgiával a hangjában, hogy az utolsó füves pálya, amin még egy jót focizhatott a barátaival az István utcai futballpálya volt.

Az OBI ezért a pályáért építette meg kárpótlásképpen, 250 millió forintért egy beruházóval Örökösföldön azt a nagy  területű, több pályát és egy sportobjektumot is tartalmazó létesítményt, amelyet ma kerítés vesz körül, és még egy tábla sem jelzi, mi végre van ott, vagy, hogy kinek a tulajdona.

Jó ideje parlagon hever.

„Miért nem lehet rendeltetésszerűen használni?”

Kósa Tímea, nyíregyháza alpolgármestere újságírók kérdésére azt válaszolta, hogy megmagyarázhatatlan műszaki hanyagság és hiányos szakmai ellenőrzés övezte az örökösföldi sportpálya felépítését. Teljesen érthetetlen, hogy miért, de az lemúlt év őszén kiderült, hogy rendkívül magas a vízállás a pálya talajában. Ezt a tavasszal jött belvíz probléma csak fokozta. A víz az idő múltán jött és ment, de nem itt! A sportlétesítmény talajában megmaradt. A pálya agyaggal van leszigetelve, ami teknőszerűen gyűjti és tárolja a vizet. A rossz vízelvezetés miatt használhatatlan az objektum, a rajta lévő épület beázik, a lelátó állaga romlik, mint minden nem rendeltetésszerűen használt építményé, de megkezdődött a felelősség tisztázása. A városvezetés elkötelezett abban, hogy kiderítse, miért épült meg kisebb műszaki tartalommal a tervezett önkormányzati tulajdonú sportlétesítmény.

„Szeretnénk, ha örökösföldi gyerekek játszanának ott!” -  mondta nyíregyháza alpolgármestere, de az sajnos  nem derült tájékoztatójából, hogy mikor!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr793294765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása