Csillagvirág számlálás a Sóstói Erdőben!

prixi ,21:36

A Sóstói-erdő védett virága végre kinyílt! Szombaton, március 26-án közös csillagvirág-számolásra várnak mindekit. Találkozó 9:30-kor a Tölgyes Csárda előtt.

A ligeti csillagvirág (Scilla vindobonensis) az erdő egyik ritka, védett növénye, a tavasz hírnöke. A Sóstói-erdőben csupán egyetlen jelentős állományát ismerjük, amelyet 10 éve az erdőrészlet felújítása miatt komoly bolygatás ért, s a populáció jelentős része megsemmisült.

A helyi természetvédők 2003 óta minden tavasszal megszámolják a csillagvirágokat, s örömmel tapasztalják, hogy a évről-évre jelentősen növekszik a növények száma. 2011-ben immár kilencedik alkalommal fognak összegyűlni, hogy egy kellemes tavaszi séta keretében adatokat gyűjtsenek az erdő egyik ritkaságáról.

részletek: http://www.sostoierdo.hu/index.php/hirek/357-csillag-szueletik

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr282769286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása