Ismét ülésezik Nyíregyháza Megyei Jogú Város közgyűlése

prixi ,16:21

2011. március 10-én 10 órától kerül sor a következő város közgyűlésre. Akinek nincs türelme a nyírhálón áttanulmányozni az anyagokat, azok számára itt egy rövid összefoglaló, bár közel sem teljes körű nem mivel 29 napirendet tárgyalnak a tisztelt képviselők.

A közgyűlésen szóba kerülnek a város folyamatban lévő pályázatai. A város 52 db pályázatott nyújtott be az elmúlt években. Erre büszkék lehetünk, de a táblázatokat áttekintve könnyen össze tudjuk adni a pályázatokhoz szükséges önerő mértékét. Nem kevés...

Ezt követően több napirend is a megváltozott Szervei Szervezeti és Működési Szabályzathoz kötődik, módosul a vezetők jogviszonya és a politikai tanácsadókról szóló rendelkezések is részletezésre kerülnek. Március 11.-től (azaz a módosítás tervezett elfogadásának másnapján) 3 politikai tanácsadó kerül kinevezésre.  

Elégséges számú igen szavazat eredményeként a 2010-ben a Mandala Dalszínházzal kötött közszolgáltatási szerződés módosítása is megtörténhet, a korábbi támogatási összeg töredékét, 1 millió forintot kíván a városvezetés a Mandala számára biztosítani.

A helyi önszerveződő közösségek pénzügyi támogatásának rendjéről szóló önkormányzati rendelet legjelentősebb módosítása, hogy a rendelet nem tartalmazza a jövőben, hogy az adott alapok hány százalékát kell pályázatra kiírni, viszont az egyes alapok összege meghatározásra kerül a költségvetésben.

Új pályázatok is előkerülnek: Az „Érkerti lakótelep nagyvárosias lakókörnyezetének minőségi megújítása” című pályázati program már ismert, most újbóli benyújtására kerülhet sor. újdonság lehet viszont a Huszártelep területi és társadalmi reintegrációja” című szociális célú városrehabilitációs program melynek most az Előzetes Akcióterületi Tervének elfogadására és az pályázat első ütemének benyújtására kerülhet sor.

hamarosan további érdekes részlettel folytatjuk

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr442707507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása