Átszervezés a nyíregyházi városházán

kreativ ,07:54

Két fontos kérdésről tárgyalt nyíregyháza közgyűlése az elmúlt időszakban. Elfogadásra került városunk 2011-es költségvetése és megváltozott a város SZMSZ-e azaz átalakításra került a városháza felépítése. A kettő kérdés szorosan összefügg, hiszen a költségvetés azzal számol, hogy átalakításra és célszerűsítésre kerül a város irányítása és működtetése. Az Nyíregyháza Város működését és pénzügyi helyzetét ismerve az átszervezés indokolható és célszerű. A költségvetés asz átszervezést négy ütemben határozza meg, legelőször március 1-re a polgármesteri hivatal átszervezése történik meg, ezt követi az intézményrendszer átalakítása a szociális, közművelődési és végül az oktatási intézményekkel.

A városháza átszervezése kapcsán sokszor átnézve a javaslatot sehogy sem találni, hogy hogyan lesz olcsóbb a rendszer, hiszen, csak egyfajta centralizáció történt meg, új főosztályvezetők lesznek kinevezve, de a osztályok, szervezeti egységek száma nem csökken, így az osztályvezetők száma sem, legfeljebb más lesz a nevük, ja és más személyek fogják betölteni. A politikai szándék egyértelmű új funkciók kapcsán a személycserék történnek meg, ettől ne várjuk, hogy olcsóbb legyen a város működése. De ha megnézzük városunke elfogadott költségvetését, hamar kiderül, hogy ez valójában nem is cél, hiszen az adóság állomány, a csökkenő bevételek ellenére a városunk működési kiadásai mindössze 0,7%-kal csökkenek.

A régi ügyrend itt olvasható: http://84.1.225.1:1000/adattar/hatalyos/2010h006.pdf

Az új pedig itt: http://www.nyirhalo.hu:1000/eloterjesztes/2011/0210/napirend_szmsz.pdf

Félre értés ne essék, véleményem, hogy egy új városvezetés megválogathatja, hogy kivel kíván együttdolgozni, nem kell különböző kreatív megoldásokkal elrejteni azt, ami teljesen mindenki számára egyértelmű.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr242672878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása