Faültetési verseny?

kreativ ,10:05

Hír a szon.hu-n:

A belvárosi terek integrált funkcióbővítő fejlesztésére több mint 1,8 milliárd forint uniós támogatást nyert Nyíregyháza, a városfejlesztésen belül jelentős közlekedésfejlesztési beruházások is megvalósulnak. A kivitelezési munkák részét képezi a már elkészült, illetve folyamatban lévő utak és kerékpárutak mellett a megnövekedett gépjármű forgalom zaj- és károsanyag kibocsátásának hatását csökkentő lombos fák és cserjék telepítése, továbbá a füvesítés. A beruházások miatt kivágott fákat pótolja a nyíregyházi önkormányzat, sőt, támogatja a zöldfelület-bővítő civil, lakossági kezdeményezéseket is, amennyiben azok a városfejlesztési irodával egyeztetett módon történnek – jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján dr. Kovács Ferenc. Nyíregyháza polgármestere ezután az Iskola és Szavas utca sarkán, a Csillag Csemege előtt „földelte el” az egyik túlkoros facsemetét. – Az Iskola utca másik végén elkerülhetetlen volt a fasor eltűntetése, ám ezeket a városüzemeltető gyökerestül emelte ki a földből, hogy azok tavasszal újraültethetők legyenek. Alig több mint húsz fát kellett kivágnunk, de már közel százat telepítettünk. Most újabb félszáz, tavasszal pedig további száz kerül a talajba. Összesen 244 túlkoros fa és 2400 cserje ültetését fogjuk elvégezni a projekt során.

Reméljük egy egészséges verseny indul ebben a tekintetben Debrecen és Nyíregyháza között, mert éppen a napokban a városvitán hívták fel a figyelmet az alábbi hírre:

"Az önkormányzat ősz végéig közel 320 darab iskolázott fát ültet Debrecen több pontján. A faültetés november 3-án, szerdán a Csigekert utcán folytatódik, ide összesen 60 díszcseresznyét ültet a város. Ugyancsak szerdán, a Nyugati utcán 9 oszlopos szilt, majd ezt követően november 4-én a Wesselényi utcán 13 szelídgesztenyét, november második hetén a Károli Gáspár utcán 26 különböző fát  ültet az önkormányzat. November 15-ét követően a Kossuth utcán 27, a Sumen utcán pedig 13 kocsányos tölgy kerül beültetésre." Írja a Debrecen.hu.

Egy-két év múlva meglátjuk, hogy ezek bejelentések valódi eredményekkel járnak vagy csak újabb rossz példái lesznek a politikusi igérgetéseknek.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr182491210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása