Ki kicsoda a város vezetésében

kreativ ,08:22

Az elmúlt években szépen hozzászokhattunk, hogy formálisan és informálisan kik felelnek a döntéskért, kihez kell fordulni információért és esetleg kinél kell megpróbálni nyomást gyakorolni, ha bizonyos döntéseket meg kíván az ember változtatni. A régi „jól megszokott” rend felborult, sok dolog – különösen az önkormányzati cégek irányítása – még alakul, de a legfontosabb tisztségviselők megválasztásra kerültek.

Polgármesterünk Kovács Ferenc lett, úgy tűnik a legfontosabb dolgokat ő fogja befolyásolni. Öt, ha van miért, csak csütörtökön és pénteken érdemes keresni, mert a hét első felében országgyűlési képviselőként a Tisztelt Házban van jelenése. 

Alpolgármesternek a közgyűlés tagjai közül Halkóné dr. Rudolf Évát, a Nyíregyházi Főiskola főtitkárát, külsősként pedig Kósa Tímeát, a megyei területfejlesztési és környezetgazdálkodási ügynökség igazgatóját választotta meg a testület. A korábbi világos alpolgármesteri feladatmegoszlás (Giba Tamás – Nagy László) kicsit borulni látszik, de sejthető hogy a humán ügyekkel inkább Halkóné, a városfejlesztési kérdésekkel pedig Kósa Tímea fog foglalkozni. Az elérhetőségek itt találhatók.

A további tisztségviselők egyelőre egyszerűen nem kibogarászhatók, mivel a város honlapja ezen a címen a jól ismert 404-es hibát jelzi.

A közgyűlés és a bizottságok eddig sem jelentős súlya tovább csökken. Persze azért érdemes tudni, hogy milyen bizottságok működnek, hiszen némi információra a bizottsági üléseken is szert tehet az ember. Eddig a civil fórum delegáltjai részt vehettek a bizottsági üléseken, egyelőre az ez irányú lépéseknek nem sok jelét látjuk, de még nagyon az elején vagyunk a ciklusnak és az elmúlt időszak eredményeihez is évek kellettek. Többek között azért is, mert a képviselők még vitáznak a bizottságok pontos feladatlehatárolásán. Az öt bizottság közül a Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság, a Szociális, Egészségügyi és Ifjúsági Bizottság, és főképpen a Városstratégiai és Környezetvédelmi Bizottság érdekelheti a nagyszoba olvasóit. Ezeknek a bizottságoknak Fideszes elnökei vannak. A jegyző úr, és az irodavezetők személye egyelőre változatlan, és az önkormányzati cégek élén is csak egyetlen személyi változásról lehet tudni. Rendes Sándor, a megyeházáról, a közgyűlési elnök mellől érkezett a városi kommunikációs cég élére.  

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr102451737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása