Megalakult a városi közgyűlés!

prixi ,16:55

Megalakult és elkezdett működni városunk közgyűlése. A választás ugyan nem hozta túlzottan lázba a nyíregyházi polgárokat, de bízunk abban, hogy a város irányítása, a kezdődő új projektek, kialakuló új struktúrák érdeklődésre tarthatnak számot. Ahogy eddig is, az új ciklus alatt is nagy figyelmet fogunk szentelni a közgyűlés munkájának.

Már meg is volt az első ülés, melynek a napirendje már aznap (!) látható is volt a nyirhalon, viszont frissiben fel is került a módosított SZMSZ. Egyelőre tehát a nyilvánosság terén nem látszik változás, ha az ember tudja hol, és mit kell keresni akkor, értesülhet a dolgokról. Megkönnyítendő a blogunk olvasóinak a dolgát, röviden a történekről. Van új polgármesterünk és két új alpolgármester. Változott a felállás, az elmúlt évek egy nő két férfi (sőt egyszer három férfi) irányításával szemben most egy férfi és két nő foglalja el a pulpitus. A jegyző úrról itt nem ejtenék szót, egyrészt ő nem politikai vezető, másrészt valószínűleg már nem sokáig tölti be a tisztségét. 

Az első ülésen az is eldőlt, hogy mindösszesen hat bizottság fogja a politikai döntéseket előkészíteni. Eddig tíz volt. Akik aggódnának azoknak megnyugtatásul elmondom: a csökkentés nem megy a szakmai munka rovására, eddig sem a bizottságban történtek a valódi döntések. Nekünk is kevesebb dolgunk lesz, kevesebb jegyzőkönyvet kell majd böngészgetnünk.

A képviselőkről sok szót nem ejtenék, a 120.000 lakosból szerintem eddig sem volt két tucatnál több aki fel tudta volna sorolni nevüket, most az Új Nemzeti Együttműködés Rendszerében, erre még kevesebb szükség van.

Egyelőre ennyi.

Priksz Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr912383308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása