Kerékpárút vs. fák vol. III.

sukifarg ,12:41

Mi igenis fejüket fogó fákért aggodó városlakók vagyunk. Meg lehet győzni minket a dolgok fontossági sorrendjéről, de nézzék el nekünk, ha biztos, ami biztos alapon minden "fakivágásgyanús" szitut megosztunk minél szélesebb körökkel csak úgy bele a világba. A Széchenyi utcán is épül a kerékpár út. Örülünk neki, hiszen bár mi magunk bringával járunk munkába, elképzelhető, hogy sokan azért nem, mert nem szeretnek autók közt szlalomozni. A szándék meg van, díjazandó, csökkenjen az autós forgalom, csökkenjen a levegő károsanyag-koncentrációja. Ne feledjük azonban azt sem, hogy milyen szerepük van a levegő tisztításában a fáknak. Ha kivágok egy fát, hogy a helyén kerékpár út épüljön, az kicsit olyan, mintha az egészséges életmód jegyében fogyni akarnék és hogy gyorsan, minél nagyobb mértékben fogyjak levágnám a lábam. A súlyom kétségtelenül csökkent, de nem lettem egészségesebb.

Fontos a kerékpár út, fontosak a fák is, a kettő között az egyensúlyt kell megtalálni. Jól látható az erre irányuló igyekezet akkor, mikor térkőkalodába szorított fákat látunk. Nem vágják ki, csak nem hagyják élni. Nehéz ügy. Nem gondoltunk időben a kerékpárosokra, így bizonyos dolgok nem férnek el a világban, ha mégis akarunk bicikliutat. Máshol is szenvenek a problémával, a problémától. Íme egy gyöngyszem Dunakesziről: http://kerekagy.blog.hu/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr92380709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prixi 2010.10.30. 13:56:04

a városvitán az alábbi levelet kaptam, gondolom meg lehet osztani:

Tisztelt Vitázók!

Mielőtt még kitörne a botrány a Széchenyi utcai fák kivágása körül, szeretném nyomatékosan kijelenteni, hogy az Integrált Városfejlesztési Projektek keretében épülő kerékpárutak miatt, egyetlen egy fa kivágására sem kapott engedélyt a kivitelező, és az építkezés miatt kivágásra, bármilyen ellenkező információ ellenére, nem is került sor.

Üdvözlettel:
Diczkó József
ügyvezető

csak ha valaki mást látna szóljon
süti beállítások módosítása