Miért jó, hogy lesz Auchan Nyíregyházán?

prixi ,10:05

Először is, sok pénzt kap a város a beruházótól, hogy ahol jelenleg rétek zöldellenek és búzamezők sárgállanak, parkolók és épületek legyenek. Pontos adatokat nem találni, de az alpolgármester szerint, több mint 20 millió üti a markunkat, hogy az 50 hektáros terület kivonásra kerüljön a művelés alól.

Aztán jó lesz a vásárlóknak is, mert olcsón lehet hozzájutni a termékekhez, nem kell a szerencsétlen magyar gazdák megélhetésre, és az amúgy is haszontalan magyar vidékre feleslegesen pénzt pazarolni.  Egyébként is az a célja ezeknek a több tucat üzletféleséget tartalmazó bevásárlóközpontoknak, hogy a vásárlók kevesebbet költsenek.  

Külön haszon a város számára, hogy az új bevásárló központ csak gépjárművel közelíthető meg, így tovább tud fejlődni, a motorizáció, ami mint tudjuk egy modern város legfontosabb ismérve. Igazi szerencse számunkra, hogy legalább a már megépült 2-2 sávos Orosi út könnyedén vezeti be a városba a forgalmat.

Azért is jó, hogy lesz, mert a város eddig elhagyott területe kerülhet bele a gazdasági körforgásba. Oros mellett, ahol most haszontalan szántók és gyepek vannak, - köztük egy európai szinten nyilvántartott Natura 2000-es védett terület - felvirágozhat a kereskedelmi infrastruktúra. A város bevezető útjai mellett már megtörténtek ezek a beruházások, nehogy a már egy is kimaradjon.

Ne felejtsük, lesz sok új pénztárosi és biztonsági őri állás, méghozzá három műszakban minimálbérért! Tehát a munkanélküliség is csökken a városban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszoba.blog.hu/api/trackback/id/tr971573135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

erikvagyok 2009.12.04. 11:38:14

és előbb-utóbb lesz egy új buszjárat is( esetleg a jelenlegi lesz sűrűbb)!

prixi 2009.12.04. 11:45:16

@erikvagyok: teljesen életszerű, hogy még az Orostól is két kilométerre, a belvárostól közzel 8 km-re lévő áruház meglátogatására rendszeresen tömegközlekedést fognak igénybe venni a városlakók.

BGy · http://babosi.blog.hu 2009.12.04. 13:56:46

Gáborunk! Ez jó bejegyzés! Még két ilyen és a városvezetés hamarosan elküldi neked egy rokonod fülcimpáját borítékban. :)))
Egyértelmű itt is az ok. 20 milkót kap a Város. És a döntéshozók mennyit kapnak? Na, ez utóbbi volt inkább a meggyőző érv amellett, hogy el kell adni azt a területet.

ISÓ 2009.12.04. 15:03:48

Szomorú.
A gyakorlatban még nyilván a borítékok vastagsága dönt, nem az, vajon kinek a tanulmányaiban szerepelt Enyedi György vagy Lewis Mumford. Arról már nem is beszélve, hogy E.F. Schumacher: A kicsi szép kinek derenghet vajon?

erikvagyok 2009.12.06. 09:33:32

@prixi: nem életszerű, attól még lesz buszjárat! (nem hallottad ki az iróniát?)

mamul 2010.02.20. 11:27:55

@erikvagyok: Mit lehet tudni a beruházásról? Átminősítették már a területet? Valóban védett a terület, vagy védett terület mellett fekszik?

(Mi a dunakeszi tőzegláp beépítése ellen tiltakozunk. Ott egy 46 ezer nm-es áruházat akar építeni az Auchan egy olyan területre, amelyet sikerült "megszabadítani" a védettségtől, és átminősíttetni az önkormányzattal.)
süti beállítások módosítása